Åska och regn hinder i OS

SPORTBLADET

Ovädret drog in över Peking – och OS stannade.

Efter regn och åska är programmet kraftigt förskjutet i flera av idrotterna.

Foto: Regnet ställde till det för de tävlande i OS i Peking.

Först att drabbas blev seglingen, där seglingar i fyra klasser sköts upp redan i onsdags och där fler tvingades bakåt i programmet under torsdagen. Vid vattnen i Qingdao var sikten för dålig i regnet och vinden dessutom otillräcklig.

Närmare Peking var vinden tuffare. Strax norr om huvudstaden fick en del av torsdagens program skjutas upp för både roddarna och i kanotslalom.

De tuffa förhållandena märktes också på skytteanläggningen, där damernas skeetskytte avgjordes.

– Regnet gjorde det väldigt svårt att skjuta, sade tyskan Christine Brinker, som tog brons just före svenskan Nathalie Larsson, till nyhetsbyrån AFP.

Tennisen har redan tidigare under i OS förskjutits på grund av regn. Där skulle det på torsdagen ha spelats kvartsfinaler i singel och dubbel, men på eftermiddagen lokal tid var det oklart om spel skulle bli möjligt på kvällen.

Bland dem som väntade på match fanns Thomas Johansson och Simon Aspelin som i kvartsfinal i dubbel möter polackerna Marcin Matkowski och Mariusz Fyrstenberg.

Enligt väderprognoserna ska det klarna upp över tennisstadion på kvällen. Roddarna ska få avnjuta sol med bara viss molnighet.

Men ännu vid 06.00 på fredagen lokal tid ska regn- och åskmoln hänga över seglarna i Qingdao, enligt prognoserna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS