Veckans motorlista

1. Sebastien Loeb

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

?Den franske rallyvärldsmästaren har besegrat sitt spöke. Han vann Finlands VM-rally för första gången, men Mikko Hirvonen var bara nio sekunder efter. Finländaren leder även VM. en poäng före Loeb.

Nästa tävling körs i Tyskland, start den 15 augusti.

2. Heikki Kovalainen

??Tog sin första seger under Ungerns GP. Det är den fjärde finländaren att vinna ett GP i formel 1 – och de andra tre har blivit världsmästare.

3. Michael Schumacher

??Nu blir det VM-debut. Den sjufaldige världsmästaren i F1 ska köra sitt första VM-lopp roadracing i helgen. Han ska köra en CBR 1000 RR Fireblade och hans teamkollegor är Martin Bauer och Matthias von Hammerstein.

4. Ross Brawn

??Hondas teamchef vill ha Fernando Alonso, Renault, nästa år. Även om spanjoren bara vill skriva kontrakt över ett år.

– Har du en bra bil och lyckas blir ett år två eller tre år. Det beror på resultaten, säger britten till autosport.com

5. Timo Glock

??Den sensationella andraplatsen i Ungerns GP har en grund. Toyotas förare har specialtränat sin reaktion.

– Jag har förbättrat min reaktionstid med ett par hundradelar, säger F1-killen till Sport Bild.

6. Kimi Räikkönen

??Den finländske världsmästaren sade nyligen i en intervju med tyska Auto, Motor und sport att han kan tänka sig att testa ­rally. Genast kommer svaret:

– Jag skulle mer än gärna erbjuda honom ett test. Det vore fantastiskt, säger Fords stallchef Malcon Wilson till Eurosport.

7. Robert Dahlgren

??Efter hans och Volvos imponerande körning på Brands Hatch är Volvo nu intresserade av att kliva in i WTCC.

Än finns ingen konkret tidsplan och man kommer att köra ­vidare i STCC.

8. Nicki Pedersen

??Den danske världsmästaren som tävlar för Lejonen vann VM-deltävlingen i Prag med svåra magsmärtor, det visade sig att han har drabbats av gallsten. Han har inte bestämt sig för om det blir operation eller inte. Tvingas han till operation lär han missa både en GP-tävling och någon elitseriematch.

9. Valentino Rossi

??MotoGP-stjärnan är sugen på att köra rally igen. Han vill köra Storbritanniens VM-rally i Wales 5-7 december. I november ska han köra ett rally i Monza, Italien med en Ford Focus WRC.

10. Tony Kaanan

??Det ryktas om att han ska ersätta Dan Wheldon hos Chip Ganassi Racing i IRL nästa säsong. Det spekuleras i om Whelson då ska köra för Team Penske, Andretti Green Racing eller Vision Racing team, de är de enda som enligt autosport har råd med hans lön.

Motorstopp

Fernando Alonso

???Renault undersöker det depåstop som Kimi Räikkönen och Ferrari gjorde i Ungern. Stoppet gick enormt snabbt och enligt spanska medier misstänker Renault att Ferrari mixtrat med tank­anordningen, som för övrigt är samma för alla teamen.

– Jag har ingen aning om hur det kunde gå så fruktansvärt fort för honom, citeras Fernando Alonso, som förlorade matchen mot Räikkönen i samband med det stoppet.

– Vi ska kolla igenom all fakta och se om de gör något för att snabba på tankningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM