Dragplåster för sportreseföretag

SPORTBLADET

När Janne Sjödin och Anders Tagesson skulle starta ett företag som säljer sportresor, hade de lätt att välja samarbetspartner.

– Vi har känt Tord Grip i över 20 år och vet vad han kan. Han är extremt fotbollskunnig, säger Sjödin.

Foto: I sportresebranschen Tord Grip har guidat sportresenärer på arenor och träningsanläggningar. Men nu räcker inte tiden till längre.

Få vet mer än Sjödin och Tagesson om sportresor. Tillsammans startade de Steve Perryman, Skandinaviens största företag när det gäller försäljning av sportresor.

Lagom stora

– Vi sålde vårt innehav för fyra och ett halvt år sedan och höll oss ifrån branschen i ett par år, det hör till ”gentlemen´s agreement” att ligga lågt ett tag. Men vi ville inte lämna branschen helt och startade Tord Grip Football & Event. Vi är fortfarande i uppbyggnadsfasen, säger Janne Sjödin.

Ni säljer bara resor via nätet?

– Ja, än så länge och Vi säljer bara resor via nätet till privatpersoner. tänker inte växa oss så stora heller, vi siktar inte in oss på att bli störst men bäst.

Vilka fotbollsmarknader är mest intressanta?

– England är folk mest intresserade av. Det största intresset är ju kring de största lagen men det finns också ett intresse för andra lag i till exempel championship (serien under premier league).

Vad betyder det att ha Tord Grip som dragplåster?

– Det är förstås en stor fördel. Han har bra koll eftersom han ser så många matcher, nu är han ansvarig för att följa de mexikanska spelarna i Europa.

Ja, Tord Grip är som vanligt assistent åt Sven-Göran Eriksson och i dagsläget innebär det att han jobbar med Mexikos landslag. Men några arrangerade sportresor dit är inte aktuella.

– Nej, det ligger så långt bort och Tord blir ju baserad i Europa. Men vi tittar på om vi kan hitta några matcher där han kan vara guide i Europa på våra arrangerade resor, så gjorde vi när han var i Manchester (City) förra säsongen, tog hand om grupper och gjorde besök med dem på träningsanläggningen, bland annat.

Samarbete med SAS

Tord Grip Football & Event arbetar, sedan ett par år, ihop med SAS.

– Vi säljer landarrangemang, det vill säga fotbollsbiljetter och hotell. Sedan har vi förhandlat oss fram till en länkkoppling där vi tipsar om att våra kunder kan flyga med SAS. Ofta är det SAS som gäller när de flyger inrikes och även när de ska flyga utomlands behöver de inte vara dyrare om man är ute i god tid.

Sjödin fortsätter:

– SAS är ett seriöst och bra varumärke, precis som vi. Och till skillnad från deras lågpriskonkurrenter landar de på huvudflygplats i respektive stad, så att man slipper merkostnader för transfer och gör tidsvinster.

Fotnot. Tord Grip säger till Sportchansen att han inte hinner med att jobba med sportresor längre, läs mer genom att klicka på blålänken intill.