”Känner mig bestulen på en rejäl fotbollsfest”

SPORTBLADET

Jag förväntade mig pompa och ståt, intervjuer och reportage,

taktiska genomgångar och fyrverkerier.

Jag fick Kanal 9.

Canal+ har de exklusiva rättigheterna­ till italienska Serie A. Eller ja, till topplagens matcher i alla fall. Om de spelas hemma.

I annat fall kan matcherna dyka upp i Kanal 9.

Som i går när superstjärnan Zlatan Ibrahimovics premiär, Sampdoria–Inter, sopades under mattan. Det kändes som att jag blev bestulen på en fotbollsfest, på tårtan jag väntat sedan i våras på att få sätta tänderna i.

Inget ont om Kanal 9, men man har uppenbarligen inte resurserna och/eller viljan att satsa på den rättighet man nu har, alltså sju medmåttiga italienska lags hemmamatcher.

2008 är jag så bortskämd att en studio, reportage och experter förväntas när en av världens bästa fotbollsspelare i en av världens bästa fotbollsligor spelar premiär.

Lyckligtvis spelar Juventus hemma i sin premiär i morgon. Då är Serie A tillbaka på Canal+ och jag förväntar mig ingenting mindre än fyrverkerier.

Och tårta.

Kommentatorn i Inters match heter Kristian Andersson men låter som en ointresserad Staffan Dopping. Han var, i brist på ett bättre ord, sådär.

Bättre var Erik Edman som var expert i Premier League-matchen mellan Everton och Portsmouth. Edman tycks ha en naturlig känsla för när det är läge att bryta in. Eller så är han bara väldigt artig och håller tyst tills han blir tilltalad.

I vilket fall så funkade han bra.

Jens Fjellström slipper numera rita på rutan då Canal+ utnyttjar sitt nya grafikverktyg Piero. Det ser egentligen inte mycket ut för världen på tv-skärmen, som ett tv-spel ungefär, men effektiviteten går inte att klaga på.

Ändå saknar jag det gamla hantverket som döpte Ola Andersson till Rit-Ola en gång i tiden.