Välkommen till Super-Chock-Extra

Foto: Lilla Fulham besegrade jätten Arsenal med 1–0 i Londonderbyt.
SPORTBLADET

NEWCASTLE. Välkommen till Super-Chock-Extra:

Elmander skadad!

Arsenal i kris!

Tottenham i nytt fiasko!

Liverpool i sekunddrama!

West Ham i sexskandal!

Det är såna här dagar man skulle vara en sån där liten kolportör- pojke i en svartvit film på en stor gata i en storstad nånstans och stå med tidningar (av papper!) under armen och liksom vråla ut rubrikerna.

Premier League skulle sälja som smör.

Att inte alla bokstäver talade sanning gjorde ju inte så mycket förr. Numera kan folk kolla allting själva på tv och internet.

Vad är det som håller för en närmare syn i dag?

ELMANDER SKADAD!

Jodå, det är tyvärr sant. Men hur allvarligt? Bolton hade tre pressvärdar på plats i Newcastle i går, och de följde verkligen sina riktlinjer in i minsta detalj: att jävlas så mycket det bara går med media, att försvåra och bluffa och skydda spelarna så att de slipper svara på en enda fråga. Svenska fotbollsskrivare som klagar på förhållandena i AIK...ha ha, välkomna till Premier League på studiebesök.

Det hade varit värdefullt att få höra Johan Elmanders egna ord om skadan i går. Men det satte alltså Boltons ”policy” stopp för. Så nu får vi vänta på nån slags officiell diagnos, uppspikad på klubbens hemsida om några dar.

Min omedelbara reaktion på det trevliga St James Park var att nånting måste ha gått sönder i knäet. Det såg inte bra ut. Men managern Gary Megson verkade inte den minsta oroad efteråt, så förhoppningsvis är Johan tillbaka i spel snart.

Det stör mig i alla fall att jag inte fick se mer än 12-13 minuter av honom, Bolton är så bra att jag tror laget hade vunnit med Elmander kvar på planen.

ARSENAL I KRIS!

Nja, nu ska vi inte hoppa ur brallorna här. Derbyförlusten mot Fulham (1–0) var verkligen en riktig chock och jag tror Roy Hodgson måste ha upplevt ett av sitt fotbollslivs största ögonblick när han plattade till Arsene Wenger. Det var dessutom trist att se hur ett Arsenal utan Fabregas plötsligt saknade all den elegans och finess som blivit lagets kännemärke.

Men vi är bara inne i andra omgången. Lika dumt som det var att utnämna Gunners till ligasegrare när de ledde serien med sex poäng i fjol (jag gjorde det inte), lika dumt är det att såga dem nu. Jag tror Wenger kommer att köpa nåt fint och dyrt i veckan som kommer. ¨’

Och sen kommer Cesc tillbaka.

Det enda som fortfarande oroar mig är dräkterna. Arsenal ser ut som Middlesbrough.

Tröjmord.

Identitetskris.

Någons huvud måste rulla.

TOTTENHAM I NYTT FIASKO!

Dagens sanning. Vad håller Spurs på med? Premiärförlusten mot Boro följdes upp med stryk mot Sunderland hemma.

Nu är det samma gamla vanliga visa igen.

Roten till det onda heter förstås Dimitar Berbatov. Denne underbare, egensinnige, late, geniale gnällspik som nu förpestat tillvaron så att han inte ens får vistas i omklädningsrummet.

”Berba” vill flytta till United och så länge inte klubbarna kan komma överens är det en situation som infekterar hela Spurs.

Sälj honom, för guds skull! Och köp Arsjavin! Och ta er samman!

LIVERPOOL I SEKUNDDRAMA!

Visst, korrekt det också. Det Middlesbrough som öppnat säsongen på ett alldeles lysande sätt tog ledningen genom Mido när det bara återstod 20 minuter på Anfield, och då var det många som kände igen tecknen på den vanliga, tröga ligainledningen för Liverpool.

Men sen kvitterade Jamie Carragher av alla (kan bedömas som självmål) och med matchens sista skott satte The Man, Steven Gerrard, 2–1.

Det känns som om det bröts ett mönster här.

Liverpool har startat med två raka segrar i matcher som de mycket väl kunde ha tappat poäng i.

De hade förmodligen gjort det i fjol.

Nu är de med från början, och jag tror det betyder grymt mycket.

Jag vidhåller mitt tips från tidigare: Chelsea och Liverpool gör upp om det här i vår.

WEST HAM I SEXSKANDAL!

Nu är vi inne på hårdvinklingar av gammal modell. Det här är nog bara delvis sant.

Men saken är den att en av dessa så förhatliga kvinnliga pressvärdinnor, hon i West Ham (hon var en av de värsta, sur, elak och snygg) har avskedats av klubben. Anledningen sägs vara att hon under en resa med West Ham nyligen hade en sexaffär med en av lagets spelare.

Så hon försvann hastigt och lustigt, lika hastigt och lustigt som Fredrik Ljungberg. Och ungefär samtidigt.

Måste vara en tillfällighet, givetvis, men är det Super-Chock-Extra så är det.

ARTIKELN HANDLAR OM