Lewis Hamilton vann Ungerns GP

avAnna Andersson

Foto: AFP

Lewis Hamilton tog ledningen i starten, behöll den in i mål - och har ett grepp om VM lagom till semestern.

– Det var ett fantastiskt race efter en svår helg, säger Lewis Hamilton.

Britten var snabbast i starten av Ungern GP och lyckades behålla den ledningen ända in i mål. Det var hans sjätte seger i Budapest.

– Vi visste att Ferrari skulle vara enormt snabba här därför var det en bonus att vi kunde ta så många poäng här. Nu förtjänar vi semester, säger Lewis Hamilton som leder VM med 24 poäng före Vettel.

– Vi har ett mycket bra läge, men vi får inte släppa en millimeter. Målet är att jobba ännu hårdare och bli ännu bättre under den andra delen av säsongen. Det är nyckeln och det måste vi lägga till efter semestern.

Vettel väntade ut Bottas

Bakom honom var det en tuff fajt om plats två och tre. Valtteri Bottas hade en andraplats, men han hade också väldigt slitna däck och på det 65:e varvet lyckades Ferraris Sebastian Vettel köra om honom. I den situationen träffade Bottas Vettels bil, och gled av banan. Det gjorde att även Kimi Räikkönen, Ferrari, körde om honom och tog över tredjeplatsen.

– Det var ett tufft race. Jag trodde att jag skulle kunna matcha Hamilton, säger Vettel.

– Jag gjorde en bra start, men det var lite svårt att veta när jag skulle gå i depå. Vi trasslade lite i samband med däckbytet och jag kom ut bakom Valtteri. Jag insåg att jag inte kunde ta honom direkt utan var tvungen att vänta till dess att hans däck tappade lite. Därför låg jag kvar bakom och väntade på rätt tillfälle.

Tufft för Ericsson

För Vettel, som inte tog någon poäng i Tyskland för en vecka sedan, var andraplatsen en besvikelse.

– Det var inte den placeringen vi ville ha, men det var det bästa vi kunde göra, säger Vettel.

Marcus Ericsson kolliderade med Daniel Ricciardo i starten av Ungern GP och gick i depå när den virtuella säkerhetsbilen var ute på banan sedan Max Verstappen brutit loppet med tekniska problem.

– Problemet var att jag tappade så många positioner i starten, jag låg sist efter två bilar från Williams. Då är det svårt att köra om och vi ville chansa på att gå in i depå för att få en annan rytm. Det gjorde att vi körde om de två bilarna från Williams, även om jag tycker att vi ska slå fler än så, säger svensken till Viasat Motor.

– Det var ett tufft race, det var svårt bara ta hand om mediumdäcken hela eftermiddagen. Jag tycker att det gick bra, men det är väldigt tråkigt när man är så långt efter.

Alla Ericssons chanser på ett bra resultat försvann redan i inledningen av loppet och han gick i mål på plats 15. F1 har nu två testdagar kvar innan fabrikerna stänger och det är dags för sommarlov. Nästa deltävling avgörs i Belgien i slutet av augusti.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM