Beskedet: Operationen genomförd efter skräckskadan

Staven gick rakt igenom benet.

Men nu kommer förbundskapten Wolfgang Pichler med lugnande besked.

– Han har opererats och staven är ute. Det verkar ha gått bra, säger han.

Wolfgang Pichler hade svårt att ta in bilderna på OS-guldhjälten Peppe Femling – med staven rakt igenom underbenet – när han först fick se dem.

– Jag kunde inte tro mina ögon. Det var som någon hade attackerat honom. Som en indian som skjutit en pil, säger han och tillägger:

– Men det kunde varit mycket värre, han kunde blivit påkörd också.

Pichler hade kontakt med en chockad Peppe Femling under gårdagskvällen och nu meddelar förbundskaptenen att den akuta operationen också är genomförd.

– De fick ut staven ur benet. Nu sover han men så fort han vaknar ska vi försöka ha kontakt med honom, säger Pichler.

”Total shit”

– Det ser ju hemskt illa ut på bilden men han verkar ha haft tur. Han väntar fortfarande på läkarnas besked kring vad som hänt med muskler och nerver. Jag hoppas inte de är för skadade så han kan komma tillbaka i träning.

Efter ett år där Pichler först nekades OS-ackreditering sedan ledde sitt landslag till OS-succé är tysken rätt säker på att just den här augustidagen också kommer finnas med honom i minnet resten av livet.

– Vissa dagar i livet är ”total shit”. Först försvann bagaget och det var en stor skandal, sen tyckte vi att allt var bättre när två av tjejerna gjorde superlopp – men så kommer det här med Peppe. En mycket konstig dag, säger Pichler.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.