”Man kan inte bli star struck”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Erica Jarder om bilden med Usain Bolt

1 av 4
Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm bevakade Usain Bolt som värmde upp på träningsarenan inför 100 meters-finalen. Samtidigt förberedde sig svenska längdhopperskan Erica Jarder för sin final – och sprinterstjärnan såg ut att ha lite svårt att hålla blickarna i styr... FOTO: JIMMY WIXTRÖM

MOSKVA. Usain Bolt laddade upp inför semifinalen med att spana in Erica Jarder.

Det var dock inget som den svenska längdhopperskan la märke till.

– Man kan inte bli star struck, säger hon och skrattar.

Bolt spanar in Jarder.
Foto: JIMMY WIXTRÖM
Bolt spanar in Jarder.

Usain Bolt är sedan tidigare svag för svenska kvinnor. Under OS förra året festade han med de svenska handbollspelarna Isabelle Gulldén, Jamina Roberts och Ulrika Ågren och la ut en bild på Instagram som fick spridning över hela världen.

Inför kvällens semifinal på 100 meter laddade Usain Bolt upp på träningsarenan i anslutning till Luzjnikistadion. När han låg på massagebänken fångade Sportbladets fotograf Jimmy Wixtröm hur Bolt spanade in Jarder.

”De är också människor”

När Sportbladet informerar henne om det skrattar hon till.

– Hahaha, okej. Jaså? Jag koncentrerar mig bara på mig själv. Man kan inte bli star strucked. Det är ganska många stjärnor på plats, men de är också människor, säger Jarder, som är tillsammans med sin tränare Anders Møller.

Erica Jarder fick inte till det i längdfinalen och slutade tia på längden 6.47 – tolv centimeter kortare än hon hoppade i kvalet i går.

– Jag är lite besviken, men det kommer jag nog bara vara i en kvart, säger hon.

”Besviken just nu”

Erica Jarder var inte bland de åtta som fick hoppa vidare efter tre hopp.

– 6.47 är ett tråkigt resultat att få med sig. Det representerar inte min nivå just nu. Men jag slog två personer och det är två fler än vad jag skulle slå om man tittar statistiskt. Jag är besviken just nu, men det kommer jag inte vara när det sjunker in att jag var tia på VM.

Favoriten Brittney Reese, som tog sig till finalen som tolfte och sista hoppare i kvalet, vann sin tredje raka VM-titel med ett hopp på 7.01 meter.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN