Sportbladet

De kastar kläderna för ett gott ändamål

Av: 

Emil K Lagnelius

SPORTBLADET

”I vårt lag har vi tjejer i alla former och storlekar”

Rugbyklubben OUWRFC är trött på den förlegade bilden av kvinnliga rugbyspelarna.

Nu kastar de kläderna i en kalender där pengarna går till välgörande ändamål.

– I vårt lag har vi tjejer i alla former och storlekar, som studerar alla typer av akademiska ämnen, säger klubbens president Elizabeth Dubois till Daily Mail.

Tjejerna i The Oxford University Women's Rugby Football (OUWRFC) fick idén från klubbens manliga motsvarighet, som gjorde en liknande kalender i fjol till förmån för forskningen kring prostatacancer.

– Vi såg succén för den manliga kalendern och när vi hjälpte till att sälja den kalendern sa folk att de skulle köpa en kalender om vi också gjorde en, säger Elizabeth Dubois.

Sagt och gjort. Damlaget fixade en nakenkalender med hjälp av fotografen Mark Barnfield.

”Hyllar starka kvinnor”

Kalendern kan köpas för tio pund och pengarna går till Mind Your Head, Oxfords kampanj för att öka medvetandet om mental hälsa.

Tatiana Cutts, 25, som på en av bilderna är naken och tacklar ner lagkamraten Danielle Yardy, 23, i floden säger att det var kallt under fotosessionen, som ägde rum i september, men att det var värt kylan eftersom det är för en god sak.

– Vad vi gör är att hylla starka kvinnor. Dessa flickor är atletiska, det är så här deras kroppar ser ut, och de borde hyllas, säger Cutts.

”Vill belysa gemenskapen”

Elizabeth Dubois:

– Att spela rugby är verkligen en möjlighet att bygga upp skicklighet och fysisk styrka, men det är också en chans att lätta på stress, komma in i ett socialt nätverk och känna sig välkommen.

– Med den här kalendern hoppas vi kunna belysa gemenskapen inom damrugby. När man som kvinna spelar rugby har människor en stereotyp bild av dig och vi ville konfrontera det.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert: