”Aldrig varit med om något liknande”

Av: Jonas Gustavsson

Publicerad:

Halva laget i Dalen borta

Foto: BILDBYRÅN

Dalen har haft en tung säsong och slåss för att säkra SSL-kontraktet.

Nu kommer nästa bakslag: sju spelare har fått magsjuka.

– Vi måste försöka flytta söndagens match, säger sportchefen Urban Karlsson.

Dalen har spelat SM-final de två senaste åren och varit i slutspel nio av de tio senaste säsongerna.

Men i år har det varit trögt och laget har bara två poäng till godo till nedflyttningsstrecket med bara fem omgångar kvar.

Nu kommer nästa bakslag: under onsdagsnatten och torsdagsförmiddagen har sju spelare drabbats av magsjuka och alla träningar har ställts in.

– Tränaren Jonathan Brolin ringde för några timmar sedan och då hade fem insjuknat. Nu är det uppe i sju spelare. Vi har ställt in träningen ikväll. Jag har varit tränare i 25 år men aldrig varit med om något liknande, säger Urban Karlsson.

På söndag spelar Dalen borta mot Pixbo.

– Bussen går på lördag morgon. Det måste gå 48 timmar efter man spytt sista gången tills man inte smittar, och det är ju tveksamt om några av spelarna klarar det. Sedan vet jag inte om vi vill ta med några tveksamma spelare, det kan förstöra för fler och ruinera hela säsongen, säger Karlsson som nu jobbar för att flytta matchen.

– Jag har varit i kontakt med förbundet men inte fått några besked. Matcher har ju flyttats för dåligt väder, men jag vet inte om det hänt på grund av sjukdom. Jag tror inte Pixbo skulle ha något emot det, jag har inte fått tag på dem ännu, men oavsett så är det förbundet som tar beslutet.

Bland de sjuka spelarna finns storstjärnan Ketil Kronberg och poängsprutan Johan Eriksson. Och utöver sju sjuka spelare finns dessutom ytterligare ett par frågetecken på grund av skada.

– Jag vet inte hur vi ska få ihop ett lag. Jag har inte ens hunnit fundera på det. Vi har åtta utespelare och två målvakter just nu, säger Urban Karlsson.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN