”Skapades ett obehagligt tryck i min hjärna och jag segnade ner på golvet”

avEmil K Lagnelius

SPORTBLADET

Frida Wallberg berättar om kollapsen på träning

Frida Wallberg.

Frida Wallberg lider fortfarande av den brutala knocken den 14 juni.

På sin Facebook-sida berättar hon att segnade ner på golvet under en träning häromdagen.

– Jag var tvungen att avsluta rehabträningen, ringa en vän och bli hämtad med bil för att överhuvudtaget kunna komma hem, skriver hon.

Det har gått över tre månader sedan Frida Wallberg knockades av Diana Prazak i titelfajten i Globen.

Efter en lång tid på sjukhus, där läkarna konstaterade att hon drabbats av hjärnblödning, har hon så sakteliga försökt komma igång med träning igen – men häromdagen kom ett bakslag.

– Nu så kom det där som jag var orolig för och även varnades för. Ett bakslag som fick mig att backa tillbaka i min försiktiga framfart till att bli bättre. Under ett träningspass häromdagen så skapades ett obehagligt tryck i min hjärna och jag segnade ner på golvet, berättar Wallberg på sin Facebook-sida.

”Sängliggandes i två dagar”

Efter att ha blivit hemskjutsad av en vän kom tröttheten tillbaka.

– Yrsel, huvudvärk och spaghettiben hade jag under resten av kvällen med en hjärntrötthet som fick mig sängliggandes i två dagar.

Hon beskriver känslan av maktlöshet som ”hemsk”.

– Kroppen bestämmer sig för att nu får det vara nog! Och slår då till med en sådan kraft att det bara är att lägga sig ner och vänta ut tills det går över och bara hoppas att inga men kvarstår efter attacken.

”Har en bra bit kvar”

Frida Wallberg befinner sig nu i Linköping och Åtvidaberg där läkarna förklarat för henne att hennes sömnproblem, illamående, svettningar, känslighet och humörsvängningar beror på hormonrubbningar och inte är något ovanligt.

”Du har en bra bit kvar Frida! Det var bara tre månader sedan det hände, glöm inte det”, ska läkarna ha sagt till Frida.

– Mina glädjeämnen annars under dessa två veckor har varit att se hur min dotter njuter av att spela sin tennis och att skolan går bra för henne, skriver Frida Wallberg på Facebook.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning