Tennis

Nära en svensk jätteskräll i DC

Av: 

Andreas Käck

Sveriges lag, från vänster Markus Eriksson, Robert Lindstedt, Johan Brunström pch lagkapten Fidde Rosengren.
Sveriges lag, från vänster Markus Eriksson, Robert Lindstedt, Johan Brunström pch lagkapten Fidde Rosengren.

SPORTBLADET

Han har ingen singelranking.

Men ”vikarien” Johan Brunström gjorde en storstilad insats och pressade 91-rankade Sergiy Stakhovsky till en femsetsrysare.

– En otrolig kämpainsats, säger Jonas Björkman till Viasat.

Tanken var att 21-årige Isak Arvidsson, rankad 519 i  skulle spela den första singelmatchen mot Ukrainas Sergiy Stakhovsky, rankad 91:a i världen. Men Arvidsson insjuknade under natten.

– Självklart jättetråkigt för Isak Arvidsson som laddat för den här chansen och sin tredje Davis Cup-match. Så sent som i går kväll var han okej och laddad, men i morse vaknade han med ont i örat och efter att ha träffat läkare på förmiddagen konstaterades att han har en öroninflammation, sa förbundskaptenen Fredrik ”Fidde” Rosengren till förbundets hemsida.

In klev i stället dubbelspecialisten Johan Brunström, rankad 46:a i världen i dubbel men som inte spelat en singelmatch på ATP-nivå sedan 2012.

”Det finns inte ord”

34-åringen gjorde en storstilad insats och pressade ukrainaren – som blev pappa häromdagen – till en femsetsrysare. Först efter fyra timmars spel kunde Stakhovsky dunka in matchbollen och ge Ukraina en 1-0-ledning i Davis Cup-mötet.

Det sista setet slutade 13-11 till Stakhovsky.

– Det finns inte ord för hur bra Brunström krigar. Han spelar alltså en femsetsmatch i fyra timmar. Jag vet inte när han spelade singel senast, men dubbelmatcherna han spelar brukar ta en och en halv timme. Det här var en otrolig kämpainsats och jag tycker Johan förtjänade att vinna, säger Jonas Björkman till Viasat.

Senare i kväll spelar Sverigeettan Markus Eriksson mot Artem Smirnov.

Eriksson chanslös

Markus Eriksson var några timmar senare aldrig nära att kvittera utan föll klart mot Smirnov.

– Klart jag kan kritisera mig själv, men han är värd segern i dag, sade Eriksson.

Vinnaren mellan Sverige och Ukraina får spela kval till världsgruppen. Förlorar Sverige väntar fortsatt kvalspel i den näst högsta divisionen mot Rumänien i septem

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis