Andersson: Det känns overkligt – han har alltid stått där

SPORTBLADET

Michael Schumacher har alltid älskat fart.

I bilar, på MC, när han har hoppat fallskärm, och i skidbacken.

Han har alltid tagit risker och han har alltid bemästrat dem.

Foto: Sportbladets motorexpert Anna Andersson.

På något sätt har han alltid stått där, rak, stark och självsäker. Oavsett om han har kraschat med bilen eller motorcykeln så har han kommit tillbaka.

Han har tränat hårt, förberett sig minutiöst och vunnit kamper som ingen trodde var möjliga.

Han kom tillbaka efter det svåra benbrottet 1999 och vann fem VM-titlar i rad, 2009 kraschade han med en mc och enligt den ansvariga läkaren var det hans svåraste skada någonsin.

Han drabbades bland annat av en fraktur på skallbasen samt en fraktur i nacken och när Ferrari bad honom ersätta den skadade Felipe Massa ett halvår senare så gick det inte. Kroppen höll inte.

Då bestämde han sig, mer än 40 år gammal, för att satsa mot en comeback.

Känns overkligt

Han tränade mer än vad han gjort tidigare och körde tre säsonger till för Mercedes. Resultaten var inte det han hade förväntat sig, men han kom tillbaka och vann en på förhand förlorad kamp – den mot sin egen kropp.

Därför känns det overkligt när jag nås av meddelandet att han ligger i koma efter en skidolycka.

Tillsammans med sin 14-årige son skulle han ta sig igenom djup snö från en pist till en annan när han ramlade.

Han tappade kontrollen, föll illa och slog huvudet i en sten. Då hjälpte inte ens hjälmen.

Även om de första rapporterna var positiva så försämrades hans tillstånd under kvällen, franska tidningar skrev om en hjärnblödning och hans management bekräftade att han ligger i koma efter ett svårt huvudtrauma.

Tillståndet är kritiskt.

Massa ber för sin bror

Den förre Ferrarikollegan Felipe Massa förklarar via Twitter att han ber för sin bror Schumacher. Han är inte den enda. En hel sportvärld håller tummarna för en av de allra största.

För en sjufaldig världsmästare som har vunnit 91 F1-lopp, slagit fler rekord än någon annan och som bara vill ha roligt.

Jag kan inte göra något annat än att hålla med. Michael Schumacher har alltid varit en fighter, oavsett odds har han gett allt och lite till. Måtte han vinna den här kampen också.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1