”Inte så motiverande att åka skidor längre”

Foto: Olsen, Geir / TT NYHETSBYR≈N

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

CHUR. Petter Northug petades från världscuppremiären i Ruka. 

I en dokumentär som norska TV2 gjort berättar han om besvikelsen. 

– Det är inte så motiverande att åka skidlopp längre, säger han. 

Petter Northug har haft en tung säsong. Den norske stjärnan har bara gjort en världscuptävling så här långt och är inte med i truppen till Tour de Ski som börjar på lördag i Lenzerheide. Northug hade hoppats att få chansen i världscuppremiären i finska Ruka, men petades. 

I en dokumentär som norska TV2 gjort är han uppenbart besviken efter att ha tagit emot beskedet. 

– Det är inte så motiverande att åka skidlopp längre om man blir petad. Världscupen ryker om man inte är i Kuusamo. Trots att det är OS framöver är det viktigt för mig att vara med och kriga i världscupen. Då gör man saker lite extra varje helg, säger han och fortsätter: 

– Jag vet inte om jag kan slå på som det är nu. Jag vet inte vad jag ska göra. Det går inte bara att säga att i morgon ska vi börja göra jobbet.

”Svårt för Northug att komma till OS”

Northug är reserv till Tour de Ski och hans enda chans att få delta är att någon av de norska herrarna insjuknar under natten. Utan touren är Northugs OS-chans allt längre bort. 

– Jag tror att det kommer bli svårare för Northug att komma till OS. Tour de Ski hade varit ett utmärkt tillfälle för honom att visa upp sig och det är ett krav att ha internationella placeringar, säger den norske skidlegendaren Frode Estil till VG.

ARTIKELN HANDLAR OM