Justin Gatlin

Brittisk toppsprinter fast för dopning

Av: 

Erik Karlsson

Foto: TT

SPORTBLADET

Brittiska 400-meterslöparen Nigel Levine har testat positivt för dopning, rapporterar Guardian.

Europamästaren i stafett ska enligt tidningen dessutom ha kopplingar till Justin Gatlins skandalagent som nyligen avslöjats kunna hjälpa till att fixa fram dopningspreparat.

Nigel Levine har varit borta från banorna hela året efter att han och sprintkollegan James Ellington var inblandade i en allvarlig bilkrasch under ett träningsläger på Teneriffa i januari.

Sedan dess har Levine försökt rehabilitera det brutna bäcken han ådrog sig, men nu ser det alltså ut som att bortovaron från tävlingsarenan kan bli betydligt längre.

Guardian skriver att Levine testat positivt för den förbjudna substansen Clenbuterol, en i idrottssammanhang förbjuden astmamedicin.

Flertalet mästerskapsmedaljer

Tidningen skriver att han dessutom kopplas till samma agent, Robert Wagner, som Justin Gatlin. Wagner sa i ett undercover-reportage gjort av Daily Telegraph nyligen att han kan fixa fram prestationshöjande och förbjudna substanser som tillväxthormon och testosteron för cirka 2,5 miljoner kronor.

Något som fick Gatlin att avsluta samarbetet med Wagner och sin coach Dennis Mitchell.

Nigel Levine har begärt att b-provet ska testas.

Levines främsta meriter är EM-guld och EM-silver på 4x400 meter samt två IVM-silver på samma sträcka. Hans personliga rekord på 400 meter är 45,11.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Justin Gatlin

Friidrott

Dopning