Bakslag för PL-laget: ”Är värsta tänkbara”

Kostar fem miljarder kronor – flera år försenat

avAndreas Käck

Publicerad:

Chelsea får vänta på sin nya arena.

Bygget har blivit försenat, meddelar styrelsen enligt The Sun.

I nuläget planerar man att flytta in i nya skrytbygget först till säsongen 2024/25.

Manchester City har förvandlat Etihad Stadium till ett fort, West Ham har fått flytta in på nya Olympiastadion och Tottenham håller just nu på med byggnationen av sin nya arena.

Men Chelsea får vänta.

Planerna för en ombyggnation av nuvarande Stamford Bridge har funnits sedan en lång tid tillbaka och när projektet i fjol fick grönt ljus så meddelades att det hela beräknades vara klart lagom till säsongen 2021/22.

Men icke.

Enligt The Sun har klubbens styrelse nu meddelat att projektet beräknas bli tre år försenat och tidningen benämner det som ”värsta tänkbara nyheter” för Chelsea.

Kostar fem miljarder

Den nya arenan ska rymma 60 000 åskådare och notan väntas landa på omkring fem miljarder kronor.

”Designen på den nya arenan är framtagen av arkitekterna Herzog & de Meuron som står bakom Fågelboet och Allianz Arena. Den är tydligt inspirerad av Westminster Abbey och arenans yttre kommer att bestå av stora tegelbryggor”, skrev The Guardian när de första skissbilderna offentliggjordes.

Under tiden Stamford Bridge så småningom renoveras kommer Chelsea att behöva spela sina hemmamatcher på annat håll. Wembley Stadium och rugbyarenan Twickenham har nämns som potentiella alternativ.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM