Efter bakslaget: ”Drömmen fick ta en paus”

1 av 3 | Foto: Stefan Alfelt
Adrian ”Gäddan” Granat
SPORTBLADET

HAMBURG. Vägen mot stjärnorna låg spikrak. Adrian ”Gäddan” Granat nämndes som en utmanare till de stora tungviktstitlarna i hela världen.

Då slog blixten ner i form av en vänster-höger från Alexander Dimitrenko följd av en lång slagserie.

– Det var ett bakslag. Jag hade inte i mina vildaste tankar tänkt att jag skulle kunna förlora. Drömmen fick ta en paus, säger Gäddan.

Knockad i rond 1 på sin hemmaplan i Malmö. Ett blytungt fall.

– Jag försöker att inte göra en grej av det. Förlusten var ju länge sen. Jag har hunnit flytta hem till Sverige och gifta mig sen dess. Nu är jag på en bra plats i huvudet, kroppen och i livet.

Efter förlusten 18 mars i år har Gäddan först tagit det lugnt och sen trappat upp sin träning under ledning av förre världsmästaren Armand Krajnc med sikte på en nystart.

– När jag kollar tillbaka på förlusten tycker jag att den var bra. Även om jag tycker att jag har potential att gå långt så var jag på fel väg mentalt och i karriären. Därför var det lika bra att det kom en förlust nu. Hade jag vunnit hade jag inte varit redo för nästa steg.

”Mycket tuffare”

Lovande proffsboxare matchas alltid först mot enkelt motstånd för att sedan stegvis hamna i ringen med bättre och bättre fajters. Det är naturligt eftersom det tar tid att bli komplett i sporten som är betydligt mer komplex än de flesta tror. Dessutom är det direkt farligt att ställas mot de bästa för tidigt.

– Nu känner jag mig mycket tuffare. Det är jättemycket positivt som kommit ut ur den förlusten. Sättet jag förlorade på är sånt som händer, det betyder ingenting. Inte annat än att jag förlorade möjligheter i karriären som fanns just då.

Fredag kväll möter han georgiern Irakli Gvenetadze i Hamburg som var Gäddans hemstad under några inledande år av hans proffssatsning. När han flyttade dit sa han att det var för att hemma i Malmö var det så många runt omkring som ryckte i honom. Nu när han flyttat hem säger han samma sak igen.

– Med framgångarna blev det många som ville träffa mig här i Hamburg. Nu har jag det lugnt och fint hemma.

”Nu är det intressant”

Om det blir den förväntade segern över Gvenetadze väntar ett hett svenskmöte med Sveriges andre lovande tungviktare, Otto Wallin.

– Vi har båda kommit en bit i våra karriärer. Nu är det intressant. Den som vinner tar ett stort steg. Därför möter jag honom gärna nu. Speciellt nu när han har blivit stor i korken, säger Gäddan som tidigare trashtalkat Wallin ganska rejält.

– Jag snackar inte skit. Säger bara som tidigare att han boxas tråkigt. Ingen underhållning och en tråkig personlighet, säger Adrian Granat om sin förmodligen kommande motståndare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning