Efter tunga svenska missen: ”Är lite halvskamligt”

avErik Karlsson

Foto: TT

Henrik von Eckermann och Mary Lou siktade på att slåss om VM-medaljerna.

De drömmarna krossades i vattnet – ännu en gång.

– Det är lite halvskamligt efter förra året, säger han till SVT.

Sverige fick en bra start på laghoppningen i går. Men när andra dagen inleddes med medaljhoppet Henrik von Eckermann och Mary Lou stötte det svenska laget på stora problem.

Precis som på EM i fjol trampade Mary Lou i vattenhindret och rev sedan dessutom det efterföljande hindret. Totalt åtta, kostsamma fel, för von Eckermann som nu kan glömma medaljkampen indiviuellt och dessutom satt det svenska laget i en tuff situation.

– Hästen hoppade suveränt, men hade problem med vattnet. Det är lite halvskamligt efter förra året men vi har ändå tränat på det och ändå blir det problem. Det är inte roligt, säger von Eckermann till SVT och försöker förklara varför vattnet återigen ställer till det.

”Risken att det är sämre i morgon”

– Hon går inte sista galoppsprånget för fullt utan fryser lite grann, sen river hon hindret efter för att hon landar lite stumt.

Är Sverige topp tio bland lagen efter dagen får von Eckermann chansen att hoppa imorgon igen. Men han är rädd att vattnet kan bli ett problem för Mary Lou även då.

Tungt även för Baryard

– När en häst river ett hinder gör den vad den kan för att undvika det nästa gång men i vattnet kan det bli mer tveksamt. Risken är stor att hon hoppar vattnet sämre i morgon, säger han.

Den tunga dagen fortsatte när även Malin Baryard på Indiana rev två hinder vilket gör att laget troligen kan glömma kampen om medaljerna.

– Åtta fel är inte tillräckligt bra, det får vi inte ha, säger hon till SVT.

Sveriges tredje ryttare Fredrik Jönsson klarade sig med fyra fel och i sista svenskritten red Peder Fredricsson felfritt och räddade upp Sverige så långt som en fjärdeplats totalt.

ARTIKELN HANDLAR OM