Frank Andersson

”Franks önskan om det värsta skulle ske”

Beskedet: Här ska Frank Andersson begravas

Av: 

Hans Shimoda

Anna Shimoda

SPORTBLADET

9 september dog Frank Andersson.

Nu kan Sportbladet berätta var han får sin sista vila.

– Han ska begravas i Trollhättan och så blir det en minnesstund i Stockholm. Det är inte svårare än så, säger Franks brorson Tommy Andersson.

Det var den 9 september som Frank Andersson avled i sviterna av en komplicerad hjärtoperation. Frank drabbades av en aggressiv bakterie i lungan och han dog av multiorgansvikt.

– Han skojade ju om att han skulle somna in, men sa att han hoppades att han skulle vakna. Det gjorde han ju och operationen var lyckad, och jag tänkte att det här funkar nog, men till slut gick det i alla fall inte, sa Franks gode vän och agent Mattias Frisk till Sportbladet.

Hade samtal med kirurgen

Den första begravningsceremonin äger rum i Stockholm den 16 oktober i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården. Några dagar senare får Frank sin sista vila vid en begravningsceremoni i sin födelsestad.

– Han ska begravas i Trollhättan och så blir det en minnesstund i Stockholm. Det är inte svårare än så, säger Franks brorson Tommy Andersson.

Han berättar att han och pappa Tommy hade ett samtal med kirurgen uppe i Stockholm innan Franks operation.

– Han sa till mig och farsan att han ville bli begravd i Trollhättan och ligga bredvid Tommy om det värsta skulle ske. Nu lever ju farsan, men det var så han ville ha det.

Foto: MELI PETERSSON ELLAFI / BILDBYRÅN

”Kommer komma många”

Han fortsätter:

– Frank har ju ingen familj i Stockholm, men här hade han ett socialt liv. Det kommer nog komma många till begravningen här.

Hade Frank några önskemål om begravningen?

– Ja, han ville bli kremerad och så ville han ha en ljus begravning. Det var det han sa till oss, säger Tommy som hoppas att så många som möjligt kommer på begravningen.

Hur minns du Frank?

– Som en otroligt godhjärtad spelevink med glimten i ögat. Jag minns alla garv och alla gånger vi spelade på hästar och vann.

Jeanette Bouvin Nygren, sambo med Frank Andersson 2011-2017, har efter artikeln publicerats varit i kontakt med Sportbladet.

Hon vill betona att det också blir en begravning, och inte ”bara” en minnestund, i Stockholm på Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården.

– Det blir en borglig begravning i Stockholm och en kyrklig i Trollhättan, säger hon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Frank Andersson

LÄS VIDARE

Frank Anderssons dödsorsak

ÄMNEN I ARTIKELN

Frank Andersson

Trollhättan