Tennis

Jagar ”Pim-Pim”

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

”Vill få bästa laget”:

Pim-Pim.
Pim-Pim.

Skadekrisen har fått Mats Wilander och Joakim Nyström att tänka om.

Davis Cup-kaptenerna vill nu att Joachim ”Pim-Pim” Johansson omprövar beslutet att tacka nej till matchen mot Israel.

– Vi gör allt för att få bästa laget på banan, säger Wilander.

Medlemmarna i det sargade svenska DC-laget behövde inte direkt trängas på de två bokade banorna

i Kungliga tennishallen i går. Endast fyra spelare – Thomas Johansson, Daniel Berta, Björn Rehnquist och Simon Aspelin – deltog i det första träningspasset inför matchen mot Israel.

”Pim-Pim”-diskussion

Andreas Vinciguerra tränar i hemstaden Malmö medan Michael Ryderstedt och Robert Lindstedt är upptagna med spel i USA respektive Dubai.

Mats Wilander och assistenten Joakim Nyström hade tidigare under dagen ett möte med förbundets sportchef Mikael Stripple och diskuterade då skade­läget – och Joachim ”Pim-Pim” Johansson.

Sportbladet kan avslöja att förbundskaptenerna överväger att kontakta den förra världsnian, som tidigare under veckan gjorde comeback i Besançon.

Orutinerat lag

26-åringen lämnade återbud för tre veckor sedan men med ankaret Robin Söderling på skadelistan och fotopererade Thomas Johansson som osäkert kort hoppas förbundskaptenerna att ”Pim-Pim” tänker om.

– Det viktiga för honom är att koncentrera sig på comebacken, men vi vill ha med dem som är bäst i Sverige, säger Mats Wilander till Sportbladet.

Så det är inte uteslutet att ni kontaktar honom?

– Det är klart att det inte är. Han är svensk och vi gör allt för att få bästa laget på banan.

Sverige har anmält ett orutinerat lag bestående av Berta, Rehnquist, Aspelin och Lindstedt, men laguppställningen kan ändras fram till torsdag. Matchen inleds i Baltiska hallen i Malmö nästa fredag – med eller ut ”Pim-Pim”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis