Mästaren starkast i ”Slaget om England”

SPORTBLADET

En av dem hade sagt att det bara var en match i mängden, den andre att han var beredd att dö i ringen.

När ”Slaget om England” var över stod George Groves med näven i luften – trots att hans ena axel hade gått ur led.

– Det handlade om vem som ville mest, säger han i segerintervjun.

Inför 21 000 åskådare i Manchester Arena skulle den regerande WBA-mästaren i supermellanvikt George Groves, 29, och Chris Eubank Jr, 28, göra upp om en plats i finalen av World Boxing Super Series.

– Jag har varit i den här situationen så många gånger. Jag vet vad som funkar för mig. Jag är på toppen av min karriär, slåss bättre än någonsin. Det här är bara ännu en fajt för mig, sa den regerande mästaren självsäkert inför matchen.

Utmanaren Chris Eubank Jr, 28, var mer desperat i sitt uttryck.

– Jag tycker inte att det känns som att Groves är beredd att satsa allt på det här, som jag är. Det kanske låter som en klyscha, eller alltför dramatiskt, men jag är beredd att dö i ringen för att slå Groves.

Inledningen på matchen var avvaktande. Båda boxarna fick in enskilda slag men aldrig några längre slagserier. Eubank Jr fick tidigt ett spräckt ögonbryn och blödde ymnigt, men verkade inte alltför besvärad.

– Det är en fajt som fortfarande väntar på flyt och rytm, sa Viasats kommentator Magnus Dahlborn efter den fjärde ronden.

Gav allt i sista

Även i ringen var Eubank Jr den mer desperate. 28-åringen swingade stundtals vilt, men det var långt ifrån alltid han träffade. Groves var mer lugn och metodisk.

– Jag tycker att det är fördel Groves, sa Klara Svensson i Viasats studio efter den nionde ronden.

Mot slutet av matchen var Eubank Jr illa ute och började se sliten ut. I en intensiv sista rond gav han allt och fick in flera träffar, men när matchen var över stod George Groves som vinnare. Alla tre domarna gav honom segern på poäng.

– Han boxade en taktiskt fulländad match mot Eubank, som inte fick något att stämma över huvud taget, säger Viasats kommentator Magnus Dahlborn i sändningen.

”Trodde inte han skulle stå tolv ronder”

I segerintervjun i ringen kom det fram att Groves ena axel sannolikt gick ur led i sista ronden.

– Jag har inte fått någon diagnos än, men ja, den känns ganska öm. Men jag ville inte låta något stoppa mig i kväll, säger George Groves.

– Det handlade om vem som ville mest, och det var jag.

Groves säger att han var imponerad av motståndaren.

– Han var stark och aggressiv, men det var inte tillräckligt i kväll. 

– Credit till Junior som höll i tolv ronder, jag trodde inte att han skulle göra det. Jag skadade honom väldigt många gånger.

Hoppas på retur

Förlusten var den andra i karriären för Chris Eubank Jr.

– Jag tycker att det var jämnt. Jag tyckte att jag gjorde tillräckligt i de sista ronderna för att vinna, men all credit till George. Det här är en del av boxning, man vinner ibland, man förlorar ibland. Förhoppningsvis kan vi få till en returmatch, jag tycker att det var en tillräckligt bra match för att vi ska gå en till, säger Chris Eubank Jr.

För George Groves väntar sannolikt Callum Smith i finalen av World Boxing Super Series. Engelsmannen möter tysken Jürgen Brähmer i den andra semifinalen.

Eubank Jr: "Jag hoppas vi kan få en re-match"

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se

Foto: Reuters Sport
ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning