Basket

Toppstriden hårdnade

SPORTBLADET

Ledarlagen förlorade i basketligan

Alex Wesby och Sundsvall spöade Nollåttorna.
Alex Wesby och Sundsvall spöade Nollåttorna.

Toppstriden i herrarnas basketliga hårdnade i den 26:e omgången som spelades på fredagskvällen. Ledande Solna förlorade borta mot Jämtland med 70–73 medan serietvåan Norrköping blev utan poäng efter 87–96 borta mot Uppsala. Uppsala ligger därmed fyra poäng bakom de båda topplagen som har 40 poäng.

Efter en stark andra period med ett par snygga treor gick Norrköping till halvtidsvila med 49–46. Matchen var fortsatt jämn i den tredje perioden men vid ställningen 68–63 rök Uppsalas Jeff Horowitz och Norrköpings Joakim Kjellbom ihop. Bråket innebar att båda spelarna blev utvisade.

Uppsala tog över alltmer tack vare bra skytte från lille Thomas Jackson som blev matchbäst med 30 poäng.

Hjärtat i laget

– ”TJ” är hjärtat i laget och han var väldigt bra i kväll. Jag tyckte att vi jobbade lite hårdare under korgarna än Norrköping och det fick vi betalt för, sade Uppsalas coach Wally Smith till Viasat.

Uppsalas andre amerikan Danny Gathings bidrog med 24 poäng och båda spelade drygt 35 minuter.

Fredrik Jönzén gjorde första matchen i hemmahallen Fyrishov för säsongen. Det förra Spanien-proffset svarade bara för tre poäng men var nyttig för sitt lag.

Norrköping fick jobba hårt utan utvisade stjärnan Joakim Kjellbom. Dessutom blev Kenneth Grant utfoulad i samband med bråket.

Jämtland säkrade en plats i slutspelet i förra omgången efter 84–80 borta mot Helsingborg. I en jämn match mot Solna lyckades Jämtland ta en ny seger och vinna med 73–70. Det var sjunde segern på de senaste nio matcherna.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Basket

ÄMNEN I ARTIKELN

Basket