Sportbladet

Redhawks har allt att vinna

SPORTBLADET

Alfelt: Men det kan också gå fullständigt åt helvete

MALMÖ. Det kan gå hela vägen.

Det kan gå åt helvete också. Riktigt åt helvete.

Malmö Redhawks har allt att vinna och ännu mer att förlora.

Efter ytterligare en osannolik succé inför den ännu mer osannolika publikskaran 12 262 åskådare i Percy Nilssons flådiga hockeytempel borde allt vara enbart lycka i Malmö.

Så är det inte. Jag lovar att det bits på naglar fortfarande.

Efter att överbetalda oduglingar kickats iväg har unga rödhökar tänt till och blivit ett lag, som i går mycket övertygande spelade hem åttonde raka segern i hockeyallsvenskan.

Spelarna själva kallar det en saga och visst är det en saga. En fullständigt osannolik framgångssaga där spelare som Carl Söderberg, Fredrik Eriksson, ungdomarna Victor Öhman, Anton Blomkvist och Robin Alvarez, danske fartspelaren Nichlas Hardt och den vigaste målvakt jag sett – Markus Svensson – tänt till och skapat ett riktigt bra lag av underbetalda ”duglingar”.

Kanske inte får lön

Underbetalda är kanske inte ens ordet. Det är inte säkert att de får någon lön alls nuförtiden.

Klassiska sagor är långt ifrån alltid vackra. Oroväckande ofta handlar de om elaka häxor och vad som i dag skulle benämnas som mördare och inget annat.

Malmö Redhawkssagans häxor heter fordringsägare.

Okej att den störste av dem gör sig till en god fe och efterskänker 107 miljoner kronor, men det gör ju Percy Nilsson för att rädda beläggningen i sin Malmöarena. Inga utomstående investerare skulle gå in i rödhökarnas nya bolag om deras pengar riskerade att direkt skickas vidare till Percys plånbok.

Kan absolut slå Leksand

Pånyttfödda Redhawks kan absolut vinna borta över Leksand, som man ju faktiskt har slagit bägge gångerna lagen mötts den här säsongen. Med oduglingarna på isen!

Redhawks kan absolut också vinna nästa play off över de andra, om sanningen ska fram, relativt medelmåttiga mittenlagen.

Man kan också ta sig hela vägen upp till Elitserien eftersom framgång har en närmast osannolik förmåga att föda framgång.

Men det kan som sagt också gå fullständigt åt helvete.

Redhawks kan ha 17 matcher kvar den här säsongen.

Man kan också ha bara en enda match kvar och sen vara bokstavligen död som förening.

Tvingad till konkurs och förvisad till division tre, vilket vore det samma som morsning och adjö.

I natt chartrades plan som ska flyga spelare och supportrar till fredagens bortamatch. Jag vet inte hur många gånger i går som jag hörde kollegor och succétränaren Göran Karlström säga att laget åker till Dalarna helt utan press på sig.

Borde det inte vara åtminstone lite tryck på axlarna att åka dit och veta att man spelar för sin förenings överlevnad och en superflott miljardarenas existens?

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet