Tennis

Söderling mot Federer – klockan tre på natten

SPORTBLADET

Världens största tennisarena, kvällsmatch och mot tidernas bäste spelare.

Det är vad som väntar Robin Söderling natten till torsdag svensk tid.

Foto: REUTERS

Inte helt oväntat blir kvartsfinalen mellan Robin Söderling och Roger Federer onsdagens huvudmatch i US open. Det stod klart när spelprogrammet presenterades på tisdagen. Reprisen på årets Paris-final avgörs på Arthur Ashe stadium med plats för 22 547 åskådare, vilket gör den till den största tennisarenan i världen. Arrangörerna har också valt att lägga den sist på kvällsschemat, det vill säga efter kvartsfinalen mellan Melanie Oudin, USA, och Caroline Wozniacki, Danmark, vilket betyder cirka 03.00 natten till torsdag svensk tid.

För femfaldige US open-mästaren Federer är det vardag att spela på den arenan, för Söderling blir det första gången i karriären.

– Jag har ju tränat där tidigare men jag blir faktiskt inte så imponerad av arenor, säger Söderling.

TT: Skillnaden mellan att spela dagtid och få en kvällsmatch?

– Jag har ju inte spelat någon kvällsmatch hittills i år. Det borde ju bli kallare och då blir det också lite långsammare och det brukar blåsa mindre, vilket jag gillar.

– Sedan beror det också på hur fuktigt det är men jag tror inte det gör så stor skillnad. Jag tycker annars det är skönt att spela i elljus, det blir mera som inomhus.

Skulle Söderling besegra Federer betyder det inte bara att han bryter schweizarens segersvit på 11 raka segrar. Han sätter också stopp för Federers svit på 39 raka vinster i US open.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Tennis

ÄMNEN I ARTIKELN

Tennis