”Kan inte vara något annat än Ferrari”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Gerhard Berger påstår att Fernando Alonso är klar

Foto: AP
EFTERTRAKTAD. Fernando Alonso har all anledning att vara nöjd.

Fernando Alonso ska lyfta Ferrari 2010.

Det bekräftar Gerhard Berger.

Det har länge snackats om Fernando Alonso och Ferrari. Spanjoren har flirtat öppet med italienarna och i onsdags skrev David Coulthard i Daily Telegraph att:

– Kimi Räikkönen är en före detta teamkollega och han har aldrig någonsin visat att han kan utveckla en bil. Han är naturligt snabb, men Ferrari kommer att bli betydligt bättre om och när Fernando Alonso är klar för dem.

I går sade Gerhard Berger, före detta teamchef för Toro Rosso och före detta Ferrariförare, att kontraktet redan är klart.

Kontrakt på tre år

Gazzetta dello Sport har tidigare rapporterat om ett kontrakt över tre år, med option på ytterligare en säsong.

– Jag tror han kommer 2010, säger Gerhard Berger till Sport Bild.

Österrikaren förhandlade intensivt med spanjoren under 2008, Toro Rosso behövde en ersättare för Sebastian Vettel.

– Han var intresserad, men var väldigt tydlig med att han bara var ledig för 2009, säger Gerhard Berger.

– Den säsongen skulle vara ett mellanår eftersom han redan hade ett säkert kontrakt för 2010 och det kan inte vara något annat än Ferrari.

Inte tagit en enda poäng

Inför årets säsong klargjorde Luca di Montezemolo, Ferraris president, att han förväntar sig att Kimi Räikkönens prestationer i år ska tangera de resultat han gjorde när han tog VM-guldet 2007. Annars är karriären i teamet över.

Men hittills har varken finländaren eller fjolårets VM-tvåa Felipe Massa gjort någon glad. Säsonginledningen är den sämsta på 28 år, Ferrari har inte tagit en enda poäng och teamets rådgivare Michael Schumacher, som i går medgav att han tackade nej till jobbet som teamchef 2006, tycker att stallet ska ge upp säsongen för att koncentrera sig på nästa.

Till nästa säsong har den spanska storbanken Santander bekräftat att de sponsrar Ferrari och deras president är tydlig med att han vill ha ett samarbete med - just det - Fernando Alonso.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1