Ryker ihop – i sidbytet

SPORTBLADET

”Vinci” vann hatmatch: ’Blev tjafs’

Foto: tackling Andreas Vinciguerra och Florent Serra trycker till varandra axel mot axel i ett sidbyte under matchen.Bild: TV4

BÅSTAD. Andreas Vinciguerras möte med Florent Serra utvecklades till en riktig hatmatch.

I samband med ett sidbyte möttes spelarna i en regelrätt tackling.

– Det var bra tändvätska, säger den 28-årige skåningen.

Skadedrabbade Andreas Vinciguerra, som inte har spelat Swedish Open sedan 2006, vann sin öppningsmatch men fick verkligen kämpa för att besegra Florent Serra.

Först efter två timmar och 25 minuters spel hade han säkrat en biljett till andra omgången, där han ställs mot segraren i dagens match mellan Grigor Dimitrov och Guillermo Canas.

Onda blickar

– Skönt. Det var tungt att förlora första set, säger Andreas Vinciguerra, som räddade fyra setbollar vid ställningen 5–6 för att förlora det följande tiebreaket.

Vid ställningen 1–1 i andra set började spelarna kasta onda blickar mot både nedslagsmärken och varandra. Fransmannen blängde och skrek, vilket fick Vinciguerra att tappa fattningen. Vid ett tillfälle vrålade han åt Serra, som dessbättre inte förstår svenska.

– Så kan det bli i stridens hetta. Jag blev irriterad på honom. Han skrek åt mig och det hade nog inte jag gjort om vi spelat i Frankrike, säger Vinciguerra.

När spelarna efter gamet möttes vid singelstolpen var det ingen av dem som väjde undan. Pang. Tacklingen fick domaren att försöka lugna ner spelarna, men irritationen var stor under resten av tresetaren.

– Efter att ha förlorat första set var det bra tändvätska för mig. Det var perfekt. Jag hade nog mer nytta av det än han, säger Vinciguerra.

”Jag gick därifrån”

Spelarna tittade varandra i ögonen men tackade för matchen under tystnad. Det tog de igen när de återförenades i omklädningsrummet.

– Han sa ”grattis”, ”lycka till under resten av veckan”, ”bra spelat” och ”gå inte in i axeln på mig igen”. Då blev det lite tjafs. Att det blev axel mot axel var ju ömsesidigt. Jag bad honom att sluta upp med sina grejer, som att skrika åt mig. Det gjorde han mycket. Han sa då att det var till sin tränare. Sedan gick jag därifrån, säger ”Vinci”.

Det är inte aktuellt med en gemensam middag efter matchen, va?

– Nej. Det är inget vi har bestämt i alla fall, säger Andreas Vinciguerra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis