Landslaget nära åka av vägen

”Det såg ut som att bussen var på väg åt helvete”

Bussen med svenska skidlandslaget.
Bussen med svenska skidlandslaget.

BEITOSTÖLEN/STOCKHOLM. Skidlandslagets resa hem från Beitostölen kunde ha tagit en ände med förskräckelse.

Bussen tappade kontrollen på den hala vägbanan och var på väg ner i en slänt.

– Det såg ut som att bussen var på väg åt helvete, säger Bildbyråns fotograf Nils Jakobsson, som åkte i bilen bakom.

Problemen för skidlandslaget började när den planerade flygresan klockan 16.40 ställdes in.

– Planet kunde inte gå ner i Fagernes på grund av dimma. Så nu tvingas vi åka buss till Oslo och tappar minst tre timmar. Men tyvärr kan man inte styra över vädret, säger landslagets Anna Haag när Sportbladet når henne i bussen.

”Hade varit spak”

Bussresan till Oslo blev besvärlig då vägbanan var glashal. På ett ställe var bussen på väg att åka av vägbanan.

– Jag såg att bussen gled ut i snödrivan. Jag trodde först att bussen skulle svänga, men det fanns ju ingen väg där. Bussen bromsade, men kunde inte stanna för att det var så halt. Om jag hade varit busschaufför hade jag varit spak. Men efter några sekunder lyckades chauffören backa rätt bussen, säger Bildbyråns fotograf Nils jakobsson, som färdades i bilen bakom.

Landslagsåkarna var dock, enligt Anna Haag, fullt upptagna med att titta på film på sina datorer och hann inte uppfatta faran.

– Det var inte så dramatiskt. Bussen stannade till och släppte förbi en bil. Någon sekund senare var vi iväg igen, så det var inga större problem, säger Anna Haag.

Hur påverkar förseningarna er i landslaget?

– De flesta av oss ska ändå vila i morgon, så det gör ingenting. Huvudsaken är att vi kommer hem i dag och får sova i våra egna sängar. Förseningar är det var och varannan resa.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN