”Jag förtjänade ett bättre slut”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Ekström var på väg mot en överlägsen seger – fick punktering två varv från mål

Foto: Canal +

Mattias Ekström såg ut som den självklare vinnaren på Hockenheim.

Men två varv före mål tappade han allt.

På grund av en punktering.

– Jag tycker att jag förtjänade ett bättre slut än så, säger han.

Svensken hade poleposition på Hockenheim i DTM-premiären och han tog ledningen. Han var överlägsen och på väg mot tio poäng och ledning i mästerskapet, men då fick han punktering på höger bakdäck.

– Det kan bara vara någon bildel som låg på banan och som träffade hans däck och förstörde det, han hade inga andra problem, säger Audis chef Wolfgang Ullrich.

– Det är verkligen synd om Mattias, han dominerade loppet.

Fick två poäng

Svensken var sjua i mål och fick trots allt med sig två poäng, vann gjorde kungen av Le Mans, Tom Kristensen. Han har vunnit 24-timmars på banan åtta gånger och i går startade den 41-årige dansken sin sista DTM-säsong och han vann premiären.

– Den första tanken när däcket gick var att jag skulle köra så fort som möjligt till depån och få ett nytt däck. Jag ville rädda det som gick att rädda, säger Mattias Ekström till Sportbladet.

– Självklart är jag besviken, jag tycker att jag hade förtjänat ett bättre slut än detta.

Hade du fått någon indikation innan?

– Nej, det bara small Det var en lite kolfiberbit som låg på banan. Det var rätt många krascher så banan var smutsig och så är det ibland. Ibland har man lite otur, men annars så kändes det bra.

Hur har bilen känts?

– Den har varit kanon hela helgen, jag har varit snabb både jämfört med teamkollegor och konkurrenter. Jag är nästan förvånad över vilket fantastiskt bra jobb som Audi gjort.

– Jag tycker att jag gjort allt rätt och då kan jag inte gå och vara besviken på någonting jag inte kan styra över. Hade jag åkt hem med noll poäng hade det varit jobbigt, men med två poäng så känns det ändå rätt okej,

Tvåa efter veteranen Kristiansen var nästa Audi med Timo Scheider och trea Oliver Jarvis som kör en av Audis fjolårsbilar.

Nästa lopp körs om två veckor.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC