Klassiker till salu

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu kan du köpa Alain Prosts gamla tävlingsbil

En Ferrari kanske? Eller en Maserati? Båda klassikerna går på auktion om några dagar.

Sugen på en ny bil?

Varför inte satsa på Alain Prosts Ferrari 641/2?

Den säljs den 17 maj.

1990 gjorde ”professorn” sin första säsong hos Ferrari och nu är hans tjänstebil till salu. Bilen med chassinummer 121 kvalade in som trea med på SPA den 16 augusti 1990 och den gav honom en andraplats bakom ärkerivalen Ayrton Senna. Totalt tog fransmannen fem pallplatser med chassit, men det blev bara en seger.

Det är också den bilen som Alain Prost körde under det klassiska loppet i Japan när Ayrton Senna körde dem båda av banan - och tog hem VM-titeln.

685 hästkrafter

Det är en V-12 motor med 685 hästkrafter och ett ljud som ger gåshud - och den är helt nyrenoverad i Ferraris egen fabrik vilket gör att den värderas till minst 3 miljoner kronor.

Bilen har varit i privat ägo i Japan och USA under många år, men renoverades i fjol för ungefär en miljon kronor. Den har en ny växellåda, bromsarna har setts över och motorn har testats - resultatet är att det går att trycka gasen i botten igen.

Efter 19 år.

Och nu den kan bli din. Det gäller bara att ta med sig den något tjockare plånboken till italienska Fiorano Modenese den 17 maj, då Ferrari auktionerar ut ett antal klassiker. Då går det även att ropa in den Maserati 250F som Juan Manuel Fangio blev världsmästare med 1957.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport