Vettel tar pole - Hamilton straffas i Bahrains GP

Av: Anna Andersson

Publicerad:

Sebastian Vettel tog segern i premiären.

Och har perfekta förutsättningar inför årets andra lopp.

– Jag har en fantastisk bil, jublar han

Efter segern i premiären av F1 2018 leder Sebastian Vettel VM och han har nu riktigt goda möjligheter att utöka den ledningen. Han har pole position i Bahrains GP, han var 14 hundradelar före sin teamkollega Kimi Räikkönen i kvalet.

– Jag hade allt under kontroll fram till den sista kurvan, men när jag gjorde ett rent andra försök så visste jag att jag skulle hålla mig borta från den kantstenen och då satt det. Jag är väldigt glad, säger Sebastian Vettel efter kvalet.

– När bilen svarar på det du vill att den ska göra är det fantastiskt att köra, annars är det en kamp. I Australien var det en kamp hela tiden, vi har jobbat mycket på det och det är en fantastisk känsla nu när bilen svarar.

Hamilton straffas - Verstappen kraschade

Valtteri Bottas, Mercedes kvalade in som trea och teamkollegan Lewis Hamilton som fyra, men den regerande världsmästaren har bytt växellåda och startar från ruta nio. Daniel Ricciardo tar över startruta fyra och som femma startar överraskningen Pierre Gasly, Toro Rosso. Max Verstappen, Red Bull, startar från ruta 15 eftersom han kraschade under Q1.

– Det kommer att bli ett väldigt tufft race i morgon. De röda bilarna är snabba, säger Valtteri Bottas efter kvalet.

– Sedan kommer Lewis och Max jaga längre ner i fältet. Det blir väldigt spännande.

Marcus Ericsson hoppfull

Marcus Ericsson lämnade kvalet i Q1, han hade den 17:e bästa tiden och slog sin teamkollega Chares Leclerc som var 19:e man. Han slog också de båda bilarna från Williams.

– De var ett rätt okej kval. Jag hade hoppats på lite mer fart, men vi hittade inte lika mycket fart som de andra teamen på det sista setet däck, säger Ericsson till Viasat Motor.

– Det som känns positivt är att vi under hela dagen har fokuserat på racet, allt arbete har haft som mål att förbättra farten i loppet eftersom det är där vi kan ta poäng. Kanske hindrade det oss lite i kvalet, men jag är hoppas att vi kan vara med och slåss i mittfältet under racet och blanda oss i fajten.

Bahrains GP startar klockan 17.10 i morgon söndag.

Foto: Alloverpress

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE