Vettel snabbast i kvalet

Publicerad 2012-10-27

Mästaren kan ta sin fjärde seger i rad och rycka i VM-tabellen - VM-tvåan Alonso startar som femma

Sebastian Vettel har pole position.

Och kan ta sin fjärde seger i rad.

– Nu ser jag verkligen fram emot loppet, säger VM-ledaren.

Sebastian Vettel har vunnit de tre senaste loppen och han kom till Indien som VM-ledare. Han imponerade också under de tre träningarna och under kvalet gick allt som på räls. Fram till den sista kvalomgången.

Då gjorde han ett misstag och blev plötsligt pressad.

– På det första varvet gjorde jag en miss i kurva fyra och fick kompensera. Innan dess gick allt bra, men efter det så var jag tvungen att göra ett varv till. Jag hade bara ett set däck kvar och var tvungen att få ordning på det varvet, säger han på presskonferensen.

– Jag är mycket nöjd med att det räckte till pole position, men det hade kunnat vara ännu bättre. Jag körde med marginal, framförallt i kurva fyra där jag hade gjort en miss tidigare.

Red Bull i första startled

Han avbröt sedan sitt sista försök. Det gjorde även hans stallkollega Mark Webber som hade kunnat hota hans tid.

– Jag hade inget fäste alls i den första sektorn, men jag gjorde mitt bästa, säger Mark Webber.

– Egentligen är jag förvånad över att jag startar som tvåa och jag är mycket nöjd med den startpositionen.

Därmed har Red Bull första startled för tredje loppet i rad. Direkt bakom dem står McLarens båda förare Lewis Hamilton och Jenson Button, VM-tvåan Fernando Alonso startar först som femma.

– Jag vet att mycket kan hända under loppen så att han står som femma betyder egentligen ingenting, säger Sebastian Vettel.

– Jag är nöjd med att ha pole, det är den bästa startpositionen och jag är övertygad om att varje förare vill starta längst fram. Men  det kommer att bli ett mycket tufft lopp, och det är upplagt för ett par överraskningar. I fredags såg vi att däcken håller bättre än vad vi hade trott och det verkar som om alla toppteamen var jämna när körde longruns i fredags.

McLaren tror på seger

Även McLarens förare är positiva inför loppet.

– Vi är inte tillräckligt snabba för att kunna hota Red Bull i kvalet, säger Lewis Hamilton som inför loppet har sagt att hans målsättning är att ta poäng för så många förare som möjligt i toppen VM-sammandraget så att han kan avancera.

Han är fyra i VM.

– Men vi kan absolut utmana i loppet, vi har en mycket bra fart sett till en längre strecka.

Loppet startar kl 10.30 i morgon.

Följ ämnen i artikeln