Pampen: ”Målet är okej”

SPORTBLADET

PSG-presidenten: Zlatans mål är okejDavid Villa: Alla såg att det var offside

1 av 2 | Foto: bilden som upprör Situationen som ledde till 1–1 i den 79:e minuten.

PSG såg till att dubbelmötet med Barcelona lever med hjälp av en stark slutforcering – och ett omtvistat mål signerat Zlatan Ibrahimovic.

Men klubbens president vill inte höra talas om att svenskens mål var offside.

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker att vi förtjänade att vinna matchen, säger Nasser al-Khelaïfi till Sportbladet.

En laddad kväll fick ett magiskt slut för Paris Saint-Germain när Blaise Matuidi slog in 2–2 i matchen absoluta slutskede.

Dessförrinnan hade Zlatan Ibrahimovic kvitterat från offsideposition och Xavi Hernández återigen givit Barcelona ledningen på straff efter att Alexis Sánchez fallit i straffområdet över en utrusande Salvatore Sirigu i PSG-målet.

Två irriterade lag

Efteråt var båda lagen rejält irriterade på Wolfgans Starks domarinsats. Barcelonas ilska rörde domslutet att skicka båda Jordi Alba och Javier Mascherano av planen som fick läkarhjälp efter att ha krockat, något som enligt regelboken inte är nödvändigt när det gäller två lagkamrater som skadat sig i samma situation.

– Under några minuter i andra halvlek händer mycket, vi har Mascherano och Jordi Alba som tvingas gå av planen samtidigt, men matchen fortsätter och vi får försvara oss med två spelare mindre. Vad det gäller målet ser alla på bilderna att det är offside. Det är några minuter som blir viktiga i matchen och som gör det svårt för oss, säger David Villa till Sportbladet efter matchen och får medhåll på en punkt av David Beckham.

– Ja, jag tror att det var offside, säger Beckham till Sportbladet.

Men alla i PSG var inte ense med den engelske stjärnan.

– Vi gör en jättebra match. Jag tycker inte att resultatet är rättvist, vi förtjänar att vinna matchen. Jag är jättestolt över laget och tränaren, säger klubbens president Nasser al-Khelaïfi till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovics mål är väl offside?

– Nej, det tycker jag inte. Hans mål är okej. Däremot vet jag inte om de (Barcelona, reds. anm.) skulle ha haft straff. Jag tycker vi spelade bättre än dem, säger al-Khelaïfi.

Ancelotti sågade

Carlo Ancelotti var mycket nöjd med sina spelare, men mindre nöjd över resultatet – och domaren.

– Jag tycker inte att det är ett bra resultat. Vi släpper in två mål; det första är en gåva till Leo Messi, det andra en gåva av domaren. Sánchez söker kontakt med vår målvakt. Vi såg redan i vänskapsmatchen mot Barcelona i augusti förra året att Sánchez har vanan att dyka i straffområdet. Det var ingen nyhet för oss, säger PSG-tränaren.