Bandy

Falu BS i konkurs

Av: 

Per Bohman

SPORTBLADET

Anrika föreningen kan försvinna

Klassiska bandyföreningen Falu BS har försatts i konkurs.

Trots att de gått med vinst i flera år.

"Föreningen beklagar att man måste ta detta steg, men ser ingen möjlighet att fortsätta verksamheten under rådande omständigheter", skriver ordföranden Magnus Björklund.

Föreningen har gått med ekonomisk vinst under åtta av de nio senaste säsongerna. Ändå tvingades styrelsen under onsdagen försätta Falu BS Bandy, där spelare som Bernt "Bempa" Ericsson blivit legendarer, i konkurs.

Falu BS dras med stora skulder från början av 2000-talet och nu kommer inte föreningen överens med Falun kommun om den avbetalningsplan som funnits.

Att klubben gått med vinst under åtta av de nio senaste åren ändrar inte på kommunens beslut.

"Likviditeten är slut"

– Just det hade vi hoppats att kommunen skulle lyssna lite på. Verksamhetsmässigt går vi plus och så sent som förra året gjorde vi en vinst på 200 000 kronor, säger Falu BS:s ordförande Magnus Björklund till Dalarnas Tidning.

Nu finns det ingen återvändo.

– Vi har vänt på alla stenar och några till. Till slut måste inse att det inte kommer att fungera. Vi har inga pengar kvar. Likviditeten är slut, säger Magnus Björklund.

Planerar starta en ny förening

I ett pressmeddelandet skriver han om konkursen.

"Föreningen beklagar att man måste ta detta steg, men ser ingen möjlighet att fortsätta verksamheten under rådande omständigheter."

På klubbens hemsida kan man läsa att: "En ny bandyförening, med basen i ungdomsorganisationen står i begrepp att bildas. Även tidigare elitspelare är beredda att ge sitt aktiva stöd såväl i som för en ny förening."

Två anställda förlorar sina jobb och de få A-truppspelare som hade kontrakt över nästa säsong är fria att söka andra klubbar, uppger TT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kolgrill, gasolgrill och picknickgrill - handla din nya grill till fina priser här.

Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Bandy