Therese Alshammar gravid

1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN

avEmil K Lagnelius

SPORTBLADET

Vid 35 års ålder är Therese Alshammar gravid.

Men hon utesluter inte ett till OS, i Rio 2016.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger hon till SVT.

Men sim-VM i Barcelona i sommar är inte längre planen för Therese Alshammar, som är Europas främsta simmare genom tiderna.

– Jag är nämligen gravid och väntar barn och har en helt annan utmaning och syn på tillvaron men är överlycklig, säger hon till SVT.

Det är inte länge sedan som häckstjärnan Susanna Kallur meddelade att hon är gravid. Precis som med Kallur är Alshammars barn beräknat att anlända i juni.

Satsar vidare på simningen

Pappa till barnet är Johan Wallberg, Alshammars tränare sedan 2004. Paret återvänder i vår till Sverige och Stockholm efter att ha bott utomlands i flera år.

– Alla förhållanden, oavsett om det är privat eller arbetsmässigt har sina utmaningar, såklart även för oss. Därför har det varit väldigt viktigt för oss att skilja på den privata relationen och den vi har i våra yrken, säger Alshammar som tidigare valt att inte berätta om sitt privatliv.

När Alshammars OS-dröm krossades i London på grund av ett diskbråck berättade hon att hon satsar vidare på simningen. Graviditeten ändrar inte på det beslutet.

– En av mina största drömmar är att försöka fortsätta tävla och se om jag kan utvecklas än mer och bli ännu bättre, men det återstår att se. Jag har fortfarande en längtan till att simma snabbast i världen igen.

Kan bli ett till OS

När tävlingscomebacken blir är ännu oklart, men att den blir råder ingen tvekan om.

– Jag hoppas att jag ska kunna simma världscupen till hösten. Det är en rolig tävlingsform som jag trivs med, och det känns som en bra tävling att starta med, säger hon till Dagens Nyheter.

– Jag har kunnat träna, inte lika intensivt som tidigare men i stort sett samma antal pass i veckan. Jag har så klart fått ändra saker för säkerhets skull för att ta hand om kroppen som förändras, men det är ju en annorlunda utmaning när man är van vid att bli bättre och bättre, säger hon till SVT.

Hon utesluter inte en fortsatt satsning mot kommande stora mästerskap. På frågan om det är möjligt med ett till OS svarar hon:

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag tycker ju att simning är fantastiskt roligt och så länge jag känner det så kommer jag att fortsätta med min idrott.

ARTIKELN HANDLAR OM

Simning