Tränaren slår tillbaka mot ”mysteriet”

SPORTBLADET

”Det finns många förståsigpåare”

Flera boxningsprofiler misstänkte att Frida Wallberg hade en hjärnskakning före matchen.

Tränaren William Nguesseu vill inte lyssna på kritiken.

– Det finns många förståsigpåare som haft sina synpunkter hit och dit, säger han till Sportbladet.

Foto: Frida Wallberg och William Nguesseu.

Frida Wallberg knockades i åttonde ronden i titelmatchen mot Diana Prazak. Efter det följde några dramatiska scener då svenskan blev medvetslös.

”Fanimej obegripligt”

Flera boxningsprofiler har dock reagerat på att knocken tog så allvarligt som den gjorde.

– Hon brukar vara som starkast i slutet av matchen, men nu var hon helt tom i sjunde ronden. Det är fanimej obegripligt, sa proffsboxningskommitténs Olof Johansson i dagens Sportbladet. 

Både före detta proffsboxaren Armand Kranjc och Wallbergs boxningskollega Mikaela Laurén trodde det kunde vara så att svenskstjärnan hade en mindre hjärnskakning redan före matchen. 

– Boxarna sparrar hårt. Och i damboxning är det svårt att få sparring. Jag misstänker att hon har sparrat tufft mot några killar, kanske några viktklasser högre, och fått en hjärnskakning innan. Det kan bli lite väl tufft ibland, det är fysiska skillnader mellan killar och tjejer, så är det bara. Har man fått en hjärnskakning tar det en viss tid att vila, säger bland andra förre världsmästaren Armand Krajnc.

”Nej, jag skiter i det”

På söndagsförmiddagen vaknade Frida Wallberg och då kommenterade tränaren William Nguesseu misstankarna.

– Det enda jag bryr mig om är att hon blir frisk. Det finns många förståsigpåare som haft sina synpunkter hit och dit innan de vet saker, istället för att fokusera på att hon ska bli bra. Det är det som är det viktiga. Nu vet vi att hon har vaknat och då får vi fokusera på det, det kommer ta några dagar en vecka. Sen kan vi sätta oss ner och se vad som var bra och mindre bra. Nu handlar det bara om att Frida ska blir frisk, säger han till Sportbladet.

Har du funderat på hur det här slaget kunde få sådan effekt?

– Nej, jag skiter i det. Ärligt talat, mina tankar är på henne. Allt annat är oväsentligt för mig. Att hon ska bli frisk att hon ska bli återställd. Hon är mamma till en underbar dotter och har en underbar pojkvän. Att de ska få spendera tid med varandra på ett bra sätt är det enda jag bryr mig om. Allt annat är oväsentligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning