Sportbladet

Paolo Di Canio sågas av sin egen spelare

Av: 

Daniel Hultqvist

SPORTBLADET

Går hårt åt tränaren: ”Tror att han vet allting”

Paolo Di Canio får en hård känga av försvararen Titus Bramble som nu lämnar Sunderland.
Paolo Di Canio får en hård känga av försvararen Titus Bramble som nu lämnar Sunderland.

Kontroversielle Paolo Di Canio, 44, klev in och räddade kvar Sunderland i Premier League.

Men allt var inte frid och fröjd med italienarens intåg i klubben.

Nu totalsågas Di Canios diktaturliknande ledarskap av backen Titus Bramble.

– Han spelar ett farligt spel, säger Bramble.

Med sju omgångar kvar av Premier League fick Martin O’Neill sparken av Sunderland. In kom Paolo Di Canio som redan från dag ett var ifrågasatt som ny manager. Klubbens vice ordförande David Milliband valde bland annat att avgå i protest mot Di Canios sedan tidigare uttalade facistsympatier.

”Har mycket kvar att lära”

Nu berättar även backen Titus Bramble, som väntas lämna Sunderland vid månadsskiftet, i en intervju med The Telegraph att italienaren – trots att han räddade klubben från nedflyttning – har en hel del kvar att lära sig inom tränaryrket. Under Di Canios två första månader i omklädningsrummet verkar han ha gjort allt för att skaffa sig respekt inför sina spelare.

– Jag har aldrig spelat under någon som honom och jag har spelat under några av de bästa managers som finns. Steve Bruce, Roberto Martínez och Sir Bobby Robson. Han tror han vet allting, men han har mycket att lära, säger Titus Bramble kritiskt mot Di Canio.

Bramble nämner bland annat att han bötfälldes för att han missat en viktkontroll, utan att han själv visste om att han blivit kallad.

– Han går på unga spelare, de som ändå är på väg att lämna och försöker visa att han är bossen. Jag straffades med böter för att inte ha gått på ett viktmöte. Alla andra i klubben tyckte det var löjligt men det är hans sätt att visa sig tuff, säger Bramble och fortsätter:

”En märklig människa”

– Böterna han delar ut är alldeles för hårda. Jag har fått berättat för mig av PFA (Premier Leagues spelarfack) att exakt samma sak hände i Swindon och de tog upp ett liknande ärende där. Han var helt okej i början, men han är en märklig människa.

Bramble menar att det finns starka karaktärer på Stadium of Light och Di Canio måste passa sig för att inte reta upp någon i onödan som ny i klubben.

– Han är en ung manager som försöker sätta sin stämpel men han gör stora misstag. Det känns som att han är mer orolig för sin image utåt och synas bra i media än allting annat. Han spelar ett farligt spel.

ANNONS

Streama hela Vinter-OS 2022 via Discovery+ Sport i världsklass!

Extern länk från Discovery+

Skapa konto här

Publisert: