Svensk seger i F3-EM

avAnna Andersson

Publicerad:

Felix Rosenqvist vann på Hockenheim - är tvåa i EM

Rosenqvists andra seger för säsongen
Rosenqvists andra seger för säsongen

Felix Rosenqvist fortsätter att leverera.

Han tog sin andra EM-seger för säsongen:

– Ett riktigt bra sätt att avsluta helgen på, säger han.

EM för formel 3 tävlade på tyska Hockenheim i helgen och svensken som inledde med ett misslyckat tidskval var bara åtta och tia i de två första loppen, men i det tredje fick han till det.

Från startruta fyra tog han sin andra seger för säsongen.

– Det känns fantastiskt att ha tagit ytterligare en seger här på Hockenheim, säger Felix Rosenqvist i ett pressmeddelande.

– Vi fick kämpa i uppförsbacke under inledningen av helgen på grund av problemen under det första kvalet, och vi har inte haft riktigt den fart vi hade hoppats på här. Jag visste att det skulle krävas ett perfekt race utan några misstag för att kunna vinna det sista loppet, och därför är jag extra glad över att det faktiskt gick vägen. Jag gjorde en riktigt bra start och kunde försvara min ledning under den första halvan av tävlingen, och sedan kändes balansen i bilen riktigt bra – vilket gjorde det möjligt för mig att öppna upp en lucka under de sista varven.

Tvåa i EM

Nu är han tvåa i EM-tabellen och nästa  deltävling avgörs på Brands Hatch, Storbritannien, om två veckor.

– Vi har fortfarande en del kvar att jobba på, men alla i teamet har jobbat stenhårt och de förtjänade verkligen det här avslutet på helgen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport