Bra kval för Ericsson

avAnna Andersson

Publicerad:

– En femteplats i starten, det borde räcka till vinst

Foto: Isport International
Ny framgång för Marcus Ericsson

Seger på Spa.

Nu är Marcus Ericsson på jakt igen.

– En femteplats i starten, det borde kunna räcka till vinst, säger han.

På Spa startade han fyra och vann. På Monza kvalade han in som sexa, men eftersom Johnny Cecotto Jr har ett straff med sig från förra veckan och flyttas tillbaka fem platser i starten står Ericsson och hans iSport på ruta fem.

- Det är inte helt fel, säger han till Sportbladet.

- Kvalen har väl varit vårt bekymmer under året, men när jag har kvalat bra så har jag gjort bra resultat. Jag hoppas på en seger, i alla fall en pallplats.

24 bilar inom 1,2 sekunder

Kvalet på Monza var otroligt jämnt, 24 bilar var inom 1,2 sekunder. Max Chilton tog pole position och han var nära att förbättra den tiden också, men snurrade i Parabolica och den gula flaggan kom ut. Det gjorde att varken han eller hans konkurrenter kunde hota tiden.  Giedo van der Garde , startar som tvåa, comebackande Luca Filippi står som trea och mästerskapstvåan Davide Valsecchi startar som fyra. Intill Marcus Ericsson står Fabio Leimer.

- Jag har ju ingenting med segern i mästerskapet att göra, jag har bra fart i bilen och det gäller att satsa. Det finns ingen anledning för mig att vara nöjd med plats fyra eller fem i mål utan jag måste köra för en plats på pallen.

•Vad tror du kommer att avgöra?

- Det gäller att vara med bland de fem bästa efter två-tre varv. Gör vi det har vi visat att vi har bra fart i racen. Vi har kommit underfund med hur vi ska hantera däcken och sedan gäller det bara att vara smart, ha en bra strategi och att killarna i depån gör ett lika bra jobb som vanligt, men jag är optimist.

Lopp ett avgörs lördag eftermiddag, lopp två söndag förmiddag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport