J-O mästare igen – 27 år efter första titeln

”Åker inte hit och spelar pajas”

Samma år som 27-årige Pär Gerell föddes vann Jan-Ove Waldner sin första SM-titel.

I dag vann veteranen sitt nionde guld efter att ha krossat den favorittippade utmanaren med 4-0 i set.

– Jag tror att det är viktigt att alla ser att jag och Jörgen (Persson) inte bara åker hit och spelar pajas, sade Waldner i vinnarintervjun.

Trots sin meritlista var Waldner nederlagstippad inför finalen mot Pär Gerell. Men väl i finalen tände den gamla gnistan till hos J-O som spelade stor bordtennis och pulvriserade sin utmanare.

– Taktiskt sätt kan jag inte spela bättre. Det var precis som jag lagt upp det och hoppats på. Alting fungerade, sade Waldner.

Inte mätt på titlar

Falkenbergsspelaren fick inte ett set när Waldner rann ifrån till en imponerande 4-0-seger. Guldet är J-O:s nionde SM-tecken, 27 år efter det första. Det fanns heller inga tecken på att 44-åringen, som vunnit allt som går att vinna, skulle vara mätt på framgångar.

– Jag vill göra mitt bästa. Jag tror att det är viktigt också att alla ser att jag och Jörgen (Persson) inte bara åker hit och spelar pajas utan verkligen vill vinna.

Siktar du på att nå tio guld nu?

– Ja, jag ska jaga det tills jag får det. Det blir en perfekt motivation, säger Waldner till TT.

Hur rankar du den här segern?

– Första SM-guldet är ju alltid roligast. Men här var det inte många som trodde att jag skulle ha någon chans och då är det alltid roligt att vinna.

Jörgen Persson föll i semifinalen mot just Gerell.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN