Motorsport

ANNAS ÖNSKELISTA

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

2010 – ett spännande år med både väntade och oväntade mästare.

Nu är det dags att lägga det till handlingarna. Och se fram emot 2011.

Sportbladets Anna Andersson har tittat framåt och detta är hennes önskningar inför den nya motorsäsongen.

1 KERS

En bokstavskombination från 2009 är tillbaka i F1 och tillsammans med justerbara bakvingar så ska detta främja omkörningarna. Det ska vara lättare att suga sig fast på framförvarande bil, trycka in knappen med de extra krafterna och köra om – och den framförvarande bilen har inget försvar. Förhoppningsvis ger det oss ännu mer kamp på banan.

2 Valentino Rossi

Den italienska superstjärnan hos Ducati. Frågan är om det blir större än så i MotoGP och i motorvärlden. Kan han utmana Jorge Lorenzo, Yamaha och vad kan Casey Stoner göra hos Honda? MotoGP-säsongen ser riktigt lovande ut. Missa inte det mästerskapet i år, kan bli årets häftigaste fajt.

3 Joakim Ljunggren

En andraplats i premiären av inne-VM i enduro. Det bådar gott, både inför vinterns inne-VM och årets VM-säsong. Svensk enduro behöver en stor stjärna igen.

4 Andreas Jonsson

Efter två semifinaler och en seger i de sista tre GP-tävlingarna 2010 fick han tidigt ett wild card till speedwaysäsongen 2011. Det var väl egentligen det enda positiva det gångna året. Men låt Andreas äntligen få ut sin potential, låt oss få en se en svensk toppförare igen.

5 Mikko Hirvonen

Han måste hitta rätt växel igen efter en tung säsong. Han är den stora utmanaren till Citroëns Sebastian Loeb – utan honom och Ford blir WRC en gäspning på väg till Loebs nästa titel. Snart tror jag på allvar att serien går i repris, år efter år.

6 Marcus Ericsson

Ett nytt och bra kontrakt i GP2. Svensken hade en tung premiärsäsong och hittade aldrig drivet i körningen. Men förhoppningsvis får han ändå chansen i ett bra team där han kan visa sin potential. Om det ska bli F1 behöver han lyckas i GP2 2011 – annars är risken stor att han blir nästa bortglömda svensk på F1:a bakgård.

7 Felipe Massa

2010 är bara att glömma, 2011 måste bli betydligt bättre. Förhoppningen är att han får ordning på sig själv, däcken och bilen. För blir han varvad av teamkollegan Fernando Alonso ett år till måste han nog se sig om efter ett annat jobb och en före detta VM-tvåa är värd betydligt mycket mer än så.

8 Timmy Hansen

Honom vill jag fortsätta se hos det etablerade teamet Mücke och gärna i F3. Förare som Bruno Spengler och Sebastian Vettel har kört för det tyska teamet, det vore en perfekt skola för killen som fick motorsporten med modersmjölken.

9 Michael Schumacher

Kanske är jag tjatig, men en stor mästares comeback får bara inte sluta utan en enda pallplacering. Förhoppningen är att han, kan hota sin teamkollega och kanske även någon av de andra toppförarna. Annars har Mercedes gjort en av tidernas sämsta värvningar.

10 Rickard Rydell

Förhoppningsvis kan han få upp tempen liten inför och under STCC-säsongen. Ett bra mästerskap, men det behövs stjärnor för att det ska nå ett steg till.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport