Kimi vill till Renault

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Har kontaktat F1-stallet för att samtala om en styrning

Ryktena om en eventuell F1-comeback för Kimi Räikkönen har gått i vågor under hela säsongen. Nu får de ny fart sedan webbplatsen autosport.com meddelat att Räikkönen kontaktat Renault för att förhandla om en F1-styrning 2011.

Foto: Citroën
Enligt Autosport ska Kimi Räikkönen föra samtal med Renault om en F1-comeback.

Under hela säsongen har det diskuterats om Räikkönen är på väg tillbaka till Formel 1 eller om han ska fortsätta köra rally-VM. Räikkönen har själv varit försiktig med kommentarer och förklarat att han inte har bestämt sig än.

Han har också gjort klart att om han ska återvända till F1 så ska det vara i en konkurrenskraftig bil.

Samtal med Renault

Men nu avslöjar autosport.com att Kimi Räikkönen har kontakt med Renault.

I samband med F1-loppet på Spa i Belgien ska Räikkönen ha kontaktat Renault, men det är oklart om det är finländaren själv eller hans manager som talat med F1-stallet.

Renaults teamchef Eric Bouiller bekräftar att Kimi Räikkönen finns med i bilden.

– Sommaren har gått och vi har fått fler och fler förfrågningar. Och föraren du nämner (Räikkönen) finns med i bilden nu eftersom han har kontaktat oss, säger Bouiller till autosport.

Renault har förlängt kontraktet med Robert Kubica, medan man avvaktar med Vitalij Petrov. Eric Bouiller har dock sagt att Renault kan behålla ryssen om han visar att han kan behålla skärpan under en hel racehelg och undvika enkla misstag.

Petrov måste övertyga

– Det är fortfarande svårt för Petrov att ha en bra och felfri helg, det måste han jobba med och utveckla. Just nu prioriterar vi Vitalij för att se hur han utvecklas. Om han övertygar oss kommer vi definitivt att behålla honom. Men det finns andra alternativ och ett av dem är Kimi, säger Bouiller.

Att välja en erfaren förare som Räikkönen påverkar också hela teamet.

– Det vore en annan strategi. Man arbetar annorlunda om man har en nykomling än om man har två erfarna förare. Så vi behöver fundera på det, säger Eric Bouiller som förväntar sig att Renault ska meddela nästa års föraruppställning innan säsongen är över.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1