Lorenzo firade segern med en balja popcorn

SPORTBLADET

Satte sig framför storbildsskärmen

MotoGP-loppet på Le Mans bjöd på stor dramatik. För Casey Stoner var det nattsvart, Ducatiföraren fick ett bakhjulssläpp och kanade av banan och missade ännu fler värdefulla VM-poäng.

Men för Jorge Lorenzo var det desto ljusare. Yamahaföraren klådde teamkamraten Valentino Rossi och firade med popcorn framför storbildsskärmen.

Casey Stoner har haft en mardrömsstart på årets VM-serie. En avkörning och en femteplats var hans resultat innan loppet på Le Mans och det fortsatte att strula för Ducatiföraren.

Valentino Rossi hade tagit pole position och fick till en kalasstart, Yamahaföraren drog raskt upp i täten före sin teamkamrat Jorge Lorenzo. Redan på andra varvet så hann oturen ikapp Casey Stoner. Han fick ett bakhjulssläpp i kurva sex och kanade av banan och fick bryta.

Flera föll bort

Men Ducatiföraren var inte den ende som råkade illa ut. Även Ben Spies tvingades bryta sedan han också gått omkull och Loris Capirossi fick problem med sin cykel sedan även han vurpat. Capirossi tvingades också utgå.

Rossi och Lorenzo kämpade om förstaplatsen, men det var spanjoren som visade sig starkast. På det tionde varvet gick han om Rossi och sedan var det inget snack om vem som skulle vinna.

Rossi slutade tvåa och Andrea Dovizioso tog hand om tredjeplatsen sedan Dani Pedrosas däck tagit helt slut. Pedrosa fick se sig passerad även av Nicky Hayden.

Firade med popcorn

När Jorge Lorenzo vunnit firade han med en udda segergest. Lorenzo sprang farm till en campingstol som stod framför den storbildsskärm som visade loppet och satte sig ner med en stor balja popcorn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport