Får hjälp – från pokerförbundet

SPORTBLADET

”De får möjlighet att ta del av våra juridiska expertis”

Pokerklubben Krukan blev utsatt för en razzia förra veckan och arrangörerna riskerar att åtalas för grovt dobbleri och brott mot lotterilagen.

Nu får de hjälp – från Svenska pokerförbundet.

– De får möjlighet att ta del av våra juridiska expertis, säger ordföranden Murat Sahan.

Det var natten till lördagen i förra veckan som ett 20-tal poliser stormade pokerklubben Krukan efter en polisanmälan från Lotteriinspektionen. Ett hundratal personer satt då i lokalen och spelade turneringspoker men fick avbryta och lämna lokalen. Samtidigt beslagtogs en stor del av klubbens utrustning och arrangörerna kan nu bli misstänkta för grovt dobbleri och brott mot lotterilagen.

”Arbetat i medvind”

Nu vill pokerförbundet hjälpa de drabbade.

– Ända sedan Grebbestadsmålet 2007 har liveturneringspokern i Sverige arbetat i medvind. Det här innebär ett steg bakåt, och ett övertramp från polisens sida. Hovrätten beslutade som bekant att Texas Hold'em inte kan klassas som slumpspel under rättegången mot arrangörerna i Grebbestad, och att då genomföra en sådan här razzia, det är inte okej.

– Vi kommer därför att stå arrangören Krukan bi och ge dem möjlighet att ta del av våra juridiska expertis, säger ordföranden Murat Sahan i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker