Trög start för Eriksson

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Rallycrossföraren har inte fått till det i säsongsstarten

Andréas Eriksson blev sjua i Frankrike. Vid helgens deltävling i Engladn siktar han högre.
Foto: Lennart Pettersson
Andréas Eriksson blev sjua i Frankrike. Vid helgens deltävling i Engladn siktar han högre.

Förra året hamnade han precis utanför pallen i rallycross-EM. Andréas Eriksson blev medaljlös, men i år är målet att vända på steken och nå högst i EM-kampen.

Men inledningen på säsongen har inte varit den bästa för Fordföraren.

Andréas Eriksson ligger femma i EM-tabellen efter två deltävlingar. Han har 21 poäng och hans facit är en sjätte- och en sjundeplats. Inte riktigt vad Fordföraren räknat med så här långt.

Vid senaste deltävlingen i Frankrike missade han snöpligt A-final.

– Jag hade en bra chans att vinna B-finalen men jag gjorde bort mig i alternativspåret. Det hade varit en jobbig vecka och jag hade svårt att fokusera och det blev en hel del förarmisstag, erkände Eriksson i ett pressmeddelande efter tävlingen.

Startsystemet krånglade

Vid EM-premiären i Portugal krånglade startsystemet och även om deltävlingen i Frankrike var problemfri vad det gällde det tekniska, så stämde det ändå inte till hundra procent för Eriksson.

Till helgen är det dags för race på Lydden Hill i England, en bana som Eriksson inte har så goda minnen från. Förra året blev det bara en elfteplats på banan och Eriksson hade problem att få till inställningarna på den då nya Fiestan. Det finns många skäl till att ta revansch i helgen när EM-cirkusen åter besöker Lydden Hill.

– Efter en medioker säsongsöppning tar vi nu nya tag. Hela teamet har jobbat bra för att förbättra bilarna ytterligare och hitta rätt inställningar. Marginalerna är små och en liten förändring kan vara avgörande, säger Andréas Eriksson i ett pressmeddelande.

Foust är tillbaka

Det är också dags för amerikanske nykomlingen i EM-serien, Tanner Foust, att tävla igen. Foust kör en Ford Fiesta som är byggd av Andréas Erikssons företag Olsbergs MSE.

– Jag känner till banan lite grann och jag ser fram emot att vara med och fajtas där ute, även om jag fortfarande har mycket att lära, skriver Foust som är förste amerikan att tävla i rallycross-EM, på sin webbplats.

Foust ska köra fem deltävlingar i EM, helgens race i England blir hans andra. Tanner Foust blev åtta i sin rallycrossdebut i Portugal.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport