Motorsport

Latvala i topp på SS15

Av: 

Johanna Mörtberg

SPORTBLADET

Passerade Sordo som stannade på sträckan

SS15 bjöd på dramatik, många förare hade problem med däcken, bäst gick det för Jari-Matti Latvala som vann sträckan och klättrade upp till tredje plats totalt.

Jari-Matti Latvala vann SS15 och gick upp till tredjeplats totalt.
Jari-Matti Latvala vann SS15 och gick upp till tredjeplats totalt.

SS15 bjöd på dramatik. Förarna hade tvingats till taktiska val när det gällde däckbytena, allt för att spara dubb och behålla fäste så länge som möjligt. Mikko Hirvonen var snabbast på SS15 men var rädd att han fått betala priset eftersom han bytte framdäck före SS14.

– Jag körde så fort jag kunde, men jag tror inte vi har något kvar av däcken inför sprintsträckan, däcken är helt slut, de håller inte under de här förhållandena, men det är lika för alla, sade Hirvonen till wrc.com.

Framdäcken förstörde allt

Loeb som försökt vänta med däckbytet till SS15 fick se sin plan gå om intet.

– Vi hade bra framdäck, men backdäcken var helt förstörda och bilen var okörbar. Jag kunde bara följa vägen, inte attackera, bakänden ville inte alls följa framänden på bilen, även fast jag försökte slita ner framdäcken. Att ha nya däck fram och dåliga back var värre än att har fyra förstörda däck, konstaterade Loeb besviket.

När sedan Dani Sordo var tvungen att stanna på sträckan på grund av att hans motor överhettades, tappade Citroën tredjeplatsen till Jari-Matti Latvala som vann sträckan och därmed gick om Sordo.

Marcus Grönholm kunde inte heller upprepa sträcksegern på SS14, Fordföraren hade tappat massa dubb och därmed fäste, vilket gjorde att han bara hade 28:e tid på SS15.

P-G Andersson hade också problem och tappade 20 sekunder till Janne Touhino som vann sträckan.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Motorsport

Rally