Knallhårt i täten

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

0,2 sekunder skilde Loeb och Hirvonen på SS11

Mikko Hirvonen och Sébastien Loeb har en tät kamp, på SS11 skilde det bara 0,2 sekunder mellan dem.
Foto: Micke Fransson, Scanpix
Mikko Hirvonen och Sébastien Loeb har en tät kamp, på SS11 skilde det bara 0,2 sekunder mellan dem.

Sébastien Loeb var snabbast, men Mikko Hirvonen var inte långt efter. 0,2 sekunder skilde dem åt på SS11 i Fredriksberg.

Sébastien Loeb kämpar för allt han är värd för att ta in på Mikko Hirvonen och fransmannen satsade hårt på SS11. Men Hirvonen hänger i, han var bara 0,2 sekunder efter Loeb på sträckan. Det gör att försprånget håller i sig, Fordföraren är 6,7 sekunder före den sexfaldige världsmästaren.

Grönholm kör bra

Jari-Matti Latvala körde in som trea på sträckan och Marcus Grönholm fortsätter att visa varför han vunnit Svenska rallyt så många gånger. Grönholm hade fjärde bästa tid på SS11. Loebs teamkamrat Daniel Sordo snurrade tre varv men kunde hålla sig på vägen. Han tappade tid och är nu en halv minut efter Loeb totalt sett.

Kimi Räikkönen som försöker hämta in det han tappade när han fastnade så olyckligt under gårdagen, satte elfte bästa tid på sträckan.

P-G Andersson noterade sin första sträckförlust på SS11. Eyvind Brynildsen och Janne Touhino kunde slå svensken båda två, men P-G har ändå en ledning på en dryg minut.

– Det är klart man håller igen lite. Den här sträckan var lite mer svårkörd än de två första och det var svårt att hitta en linje, kommenterar Andersson på sin webbplats.

Flodins fjädring för mjuk

Patrik Flodin som var snabbast igen på SS11 har haft fortsatt problem med fjädringen som är för mjuk.

– Vi måste byta på service, sa Flodin efter SS10, men han får vänta till sprinten i Hagfors är avklarad innan problemet kan åtgärdas på servicestoppet som sker efter SS12.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN