Michael Jernberg vill ta en trippel

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Skodaföraren vill vinna EM, SM och Rallycross Norden

Foto: Lennart Pettersson, Skoda
Michael Jernberg har siktet inställt på seger i helgens SM-premiär.

Michael Jernberg har börjat rallycrossäsongen strålande, två raka vinster i EM är hans facit så här långt.

I helgen är det SM-premiär i Arvika och Jernberg har högtflygande planer även där.

Skodaföraren satsar på en trippel, det är seger i EM, SM och Rallycross Norden som gäller.

– Att vinna alla tre mästerskapen vore roligt, säger han i ett pressmeddelande.

I EM har säsongsstarten gått rekordbra, två raka vinster och mästerskapsledning. I helgen är det premiär för både SM och Rallycross Norden och Jernberg vill vinna även där.

Valde bort SM ifjol

Senast det blev SM-guld var 2008, det första året Jernberg tävlade för Skoda. Förra året valde han bort SM-serien för att koncentrera sig på EM, men med årets komprimerade kalender är Jernberg tillbaka för att slåss om titeln.

SM-serien körs i fyra deltävlingar och Rallycross Norden består av tre fristående inbjudningslopp, där man inte räknar några poäng. Rallycross Norden är ingen mästerskapsserie utan här har förarna chansen att tävla om 100 000 kronor i varje lopp. Totalt står alltså 300 000 kronor på spel för den som vinner alla tre tävlingarna.

Chans till trippel

Eftersom de fyra SM-tävlingarna körs i samband med antingen EM eller Rallycross Norden ger det Jernberg en unik chans att ta hem en trippelseger. Men EM väger så klart tyngst.

– Det här innebär att jag kan ta SM-guld igen, men SM och Rallycross Norden är inte lika viktigt i jämförelse med EM, konstaterar Michael Jernberg.

Men att ta en trippel är ingen lätt sak. Konkurrensen i Rallycross Norden är knivskarp eftersom många förare som tävlar i EM kör även där, exempelvis är gräddan av den svenska och norska rallycrosseliten på plats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport