Flodin kör hela VM

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ska köra sju tävlingar
för sitt ryska team

Foto: Backmans Foto
Patrik Flodin, längst fram till höger, efter senaste SM-segern i Sandviken. Nu blir det VM.

Patrik Flodin har vunnit varenda deltävling han kört hittills i år. Det fina resultatet har gett honom en biljett till hela VM-serien. Det är hans ryska stall, URT-team som har gett honom förtroendet.

Just nu är Patrik Flodin i Kina för att förbereda sig för det kinesiska rallymästerskapet, där han ska köra den första deltävlingen den 13-14 mars. Men ett ännu skönare besked är precis klart – det blir en hel VM-serie för svensken med det ryska teal han tävlat för i Svenska rallyt.

– Det är enormt kul att få fortsätt förtroende med ryssarna och att köra hela VM med dem. Det är ett väldigt proffsigt team och bilen har fungerat perfekt i år. Extra kul är det ju att vi går in i VM i ledning nu, säger Flodin i ett pressmeddelande.

Åtta deltävlingar

Flodin hade ett wild card till Svenska rallyt, vilket gjorde att han fick tillgodoräkna sig VM-poäng fast han inte var anmäld till hela serien. Det är han alltså nu. PWRC-klassen kör nio deltävlingar där deltagarna får välja bort två. Patrik Flodin kommer inte att köra Mexico och Nya Zeelands deltävlingar.

Nästa VM-tävling för Patrik Flodin blir den 1-3 april i Jordanien.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally