Mejla

Jennifer Wegerup

I Milan skulle han spela huvudrollen

SPORTBLADET

Wegerup: Det skulle kunna bli en rödglödande passionerad affär

Skulle Zlatan Ibrahimovic, den store Zlatan, gå med på att gå som lån till Milan?

Ja, kanske.

För möjligheten att återigen bli dominant gigant i en klubb och en liga.

En gång i blåsvart – snart i rödsvart?
En gång i blåsvart – snart i rödsvart?

”Galliani till Barcelona, Milan kommer att göra ett försök”. Det var den förstasida rubrikmakarna på Gazzetta dello Sport sent i går kväll arbetade med inför dagens tidning då jag pratade med centralredaktionen i Milano. Milan­ägaren och tillika italienske premiärministern Berlusconis Mediaset rapporterade samtidigt om att affären redan inofficiellt var klar: ”Milan och Zlatan är överens. Zlatan är väldigt lycklig över att tillhöra Milan”, sa Mediaset-journalisten Carlo Pellegatti. Men Italiens största sporttidning Gazzettan håller alltså inget för avgjort än och det kan man inte heller göra.

Två av tre parter bekräftar

Turerna har varit många, ena dagen ska Zlatan till Real Madrid, nästa till Manchester City och den tredje till Milan.

Så varför skriva igen då? Därför att den stora skillnaden nu mot tidigare är att två av tre parter bekräftar att förhandlingar pågår. Såväl Milan-bossen Adriano Galliani som Zlatans agent Mino Raiola talade i går öppet om att Milan och Barcelona vill förhandla om Zlatan. I morgon flyger Galliani till Barcelona för att äta gott med president Rosell – men framför allt för att tala allvar om Zlatan Ibrahimovic.

Den Zlatan som kom till Barcelona i sådan triumf i fjol men som nu, trots en totalt sett mer än godkänd första säsong, var bänkad i Supercupen i lördags.

”Vi har inte ens börjat tala om den ekonomiska biten”, säger Galliani och däri ligger förstås stötestenen. Redan i april, då jag första gången hörde talas om att Milan och Zlatan, via sin agent, börjat känna varandra på pulsen, var det Zlatans höga kostnad och lön som väckte starkt tvivel. Men Zlatan är inte längre i det läge han var då han kom i triumf till Camp Nou och kysste Barcelona-märket inför saliga supportrar. Han är fortfarande en världsspelare. Han har säkert ännu en roll att spela hos Barcelona när det hårda matchprogrammet drar i gång.

Galjonsfigur i serie A

Men han är samtidigt en mycket stor kostnad för en klubb som inte tycks se honom i en absolut huvudroll. Och det är den roll Zlatan vill spela, som bekant. Den rollen skulle han få i Milan.

Minns att när han lämnade Italien var han inte bara Inters utan hela serie A:s galjonsfigur. Alla älskade inte Zlatan men även de italienare som älskade att hata honom förstod honom och hans särart, förstod att uppskatta den.

De italienska fotbollsexperter jag talade med i går kväll var eniga om att ett lån är lösningen och troligen då en bytesaffär med Marco Borriello som bara iskallt säger: ”Jag till Barcelona? Vem vet?”.

”Vem vet?” är också Berlusconis senaste svar på vad som händer i Zlatan-affären. Vad man vet är att Berlusconi skulle gilla, minst sagt, att se Ibra i den rödsvarta tröjan i derbyn mot sin gamla klubb, Milans ärkerival, Inter. Och Milan tycks vara berett att betala hälften av Ibras lön på 113 miljoner kronor om året. Enligt uppgifter till Gazzettan vill Milan inte gå längre än så medan Mediaset talar om 75 procent.

”Jag har hela tiden sagt att Ibra är för dyr för Milan. Men för varje timme som går känns det mer och mer som att den här drömmen kan bli verklighet för Milan-fansen”, säger en reporter som följt Milan i snart 20 år.

Zlatan skulle älska Milano-derbyt

Milan-fansen drömmer om trion Pato-Ibra-Dinho och sjunger utanför Milanello, sången om Zlatan Ibrahimovic, den som Inters fans brukade sjunga, före avskedet. Men lita på att det blir andra tongångar från de blåsvarta som möter vår store svensk om han återvänder till Milano.

Jag skulle älska att se ett sådant derby – och jag tror att Zlatan skulle älska att spela det.

Går han till Milan har han också spelat i alla de tre största italienska klubbarna: Juventus, Inter och Milan. Bara tanken på Zlatan och en inhoppande Filippo Inzaghi i samma anfall är ju också lika upplyftande som en tiramisu.

Att Zlatan vill vinna Champions League är ingen nyhet. Det är det inte heller att Milan alltid är att räkna med i de sammanhangen, även då man är på pappret svagare än de som på senare år kunnat handla mer och föryngrat mer.

En passionerad affär i Milan

Zlatan blir 29 år i oktober och jag vet att jag är Italien-vän men jag tror att Milan och han skulle kunna få en rödglödande passionerad affär.

Men om inte Carlo Pellegatti vet mer än vi andra – och så kan det vara, minns att Pellegatti är nära Milans innersta kretsar – så måste mycket gå i lås för att Zlatan+Milan ska bli: = SANT.

Det ska hur som helst bli mycket intressant att se hur Galliani lyckas med att fråga chans.

ANNONS EXTERN LÄNK

SISTA CHANSEN! Skaffa ett nytt HBO Max-konto här och få 50 % rabatt – livet ut!

HBO Max

Av: 

Jennifer Wegerup

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jennifer Wegerup