”Han försöker ljuga ihop en bra story...”

avJohan Linderstam

SPORTBLADET

Kimmo Eskelinen känner inte igen sig i Rappels ord

Foto: Bildbyrån
Kimmo Eskelinen.

Thomas Rappel hävdar i disciplinnämndens rapport att han blev häcklad av en motståndare före sitt verbala påhopp.

Men Warbergs Kimmo Eskelinen – spelaren som ska ha provocerat Rappel – förnekar det.

– Jag blev chockad när jag läste hans försvarstal. Han försöker ljuga ihop en bra story för en förmildrande dom, säger han.

Kimmo Eskelinen säger direkt att han tycker att hela grejen är uppförstorad och att både domarnas matchstraff och disciplinnämndens dom är för hårda.

Rappel fick M3 för svadan, det grövsta matchstraffet som ger automatisk avstängning i en match och som även innebär en anmälan till disciplinnämnden.

Känner inte igen sig

– Det var lite löjligt att ge honom matchstraff. Det var inte så farligt som det utmålades och det skriks könsord varje match. Man kan ju tycka vad man vill om att få grövsta straffet för könsord samtidigt som det kan vara mildare att slå någon med klubban, men men det är väl så regelboken ser ut, säger Eskelinen.

Däremot vänder han sig mot den version som Rappel ska ha gett till disciplinnämnden.

– Jag blev chockad när jag läste hans försvarstal, om ”grova påhopp på min familj”. Jag skulle aldrig prata om någons familj och jag vet inte var han har hittat på grejen. Han försöker ljuga ihop en bra story för en förmildrande dom, säger Kimmo Eskelinen, och berättar att han inte fick ge sin version om händelsen i disciplinnämnden.

”Fick inte ens yttra mig”

– De borde höra alla tre parter, men jag har inte ens fått yttra mig. De måste gått på vad domarna hörde.

Vad sade du till Rappel – egentligen?

– Jag käftade som vanligt. Han hade gjort en dålig match, och när jag stod vid deras bås undrade jag om han inte skulle komma in och spela lite, och han började skrika att jag tjafsade. Sedan kom han in och parkerade på mig och då sades det en del ord. Han blev provocerad, men inte mer än vanligt på en innebandyplan och sånt måste man kunna ta. Men att ljuga ihop att jag häcklat hans familj är bara patetiskt.

Samtidigt säger Eskelinen att han uppskattar en spelare som Rappel.

– Han är duktig. En ganska skön profil som behövs i innebandyn.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy